Air Ride - INFO Ogólne
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Air Ride
jakos nie do konca ogarniam ta stronke ... moglbys mi normalnie napisac ? ewentualnie na pw ?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Air Ride
Ostatnio zastanawiałem się z czego by zrobić mały ale atestowany zbiornik i pomyślałem o gaśnicach np. takiej http://allegro.pl/gasnica-proszkowa-gp2 ... 60094.html
ciśnienie ma ok, jest nowa i pewna i wymiary niezbyt duże tylko trzeba się wybrać do tokarza po adapter do wkręcenia złącza, no i w pełni malowalna nawet proszkowo jak by ktoś chciał pod samochud.
ciśnienie ma ok, jest nowa i pewna i wymiary niezbyt duże tylko trzeba się wybrać do tokarza po adapter do wkręcenia złącza, no i w pełni malowalna nawet proszkowo jak by ktoś chciał pod samochud.
- lukas.g60
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Air Ride
zeczywiscie nie działa,ale pisze czemu,a ja chyba normalnie napisałem?Niektórzy robia sami podobno za 1000zl,inni jada do algrundo i płąca 7000.woosiunioo pisze:jakos nie do konca ogarniam ta stronke ... moglbys mi normalnie napisac ? ewentualnie na pw ?
no dajnie,tylko tych gasnic to by trza z 10xxl24h pisze:Ostatnio zastanawiałem się z czego by zrobić mały ale atestowany zbiornik i pomyślałem o gaśnicach np. takiej http://allegro.pl/gasnica-proszkowa-gp2 ... 60094.html
Air Ride
no mi chodzi o to że można spiąć np 4 takie gaśnice te 2 kg nie są wcale takie małe bo maja około 50 cm wysokości a mi chodziło przede wszystkim o to że tak jak u mnie można poupychać w różne zakamary i bić do nich ciśnienie na 15 atm albo nawet 22 w zależności od ustawienia włącznika i wydajności sprężarek a później tylko reduktor i macie znacznie większy zapas powietrza niż by się mogło wydawać. Jak podnosicie ciśnienie to upychacie dodatkowe litry w zbiornikach. A tak a propos kompresorów szukam jakiegoś maleństwa napędzanego z paska klinowego ale na tyle niedużego żeby się to dało opchnąć pod machą gdzie jest ciasno, coś wielkości alternatora. Widział ktoś coś takiego? Sam kompresor bez zaworów i tp. bo to chce rozwiązać za pomocą sprzęgła od sprężarek klimy . Jakieś pomysły? Na a wypowie się ktoś na temat tych uszczelnień poduszek?
Re: Air Ride
Hej, jeśli szukacie nowych zaworów z gwarancją producenta to chciałby was poinformować że zawory ASCO oferowane przez naszą firmę na stronie http://www.waiss.pl" onclick="window.open(this.href);return false; możecie kupić za 50% ceny. Obecne ceny, w przypadku firmy ASCO, są cenami katalogowymi. Całe zamieszanie i fakt że zostaliśmy zmuszeni do korekty cen, spowodowane było skargami innych dystrybutorów ASCO
Pozdrawiam
Rafał
Pozdrawiam
Rafał
www.air-ride.pl
Air Ride
podjechalem dzis do serwisu lpg sie zapytac o zawory i dostalem za 50pln nowke z przylaczami 8mm(w sklepie ponad 100pln), w poniedzialek mam sie zglosic jeszcze po trzy ale pare groszy drozej... zobaczymy co z tego wyjdzie, choc jak pytalem idgray'a od vento, to napisal mi, ze on mial jakies zawory tez na 8mm i nawet to latalo jedną oś przynajmniej będe mógł poskladac.
ps. czy moge zastosowac po jednym, pojedyńczym manometrze na os? (4 zawory) - będzie wogóle jakis pogląd sytuacji na tym? bo widac z ktorej poduchy ucieka powietrze, to pewnie nie bedzie... czy poczekac ten miesiac dłużej i kupic dwa podwójne?
ps. czy moge zastosowac po jednym, pojedyńczym manometrze na os? (4 zawory) - będzie wogóle jakis pogląd sytuacji na tym? bo widac z ktorej poduchy ucieka powietrze, to pewnie nie bedzie... czy poczekac ten miesiac dłużej i kupic dwa podwójne?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=242831 kiedyś to było coupe
czas na nowe:
MM3000 17" 3tlg. AirRide1/2", a6 taillights,raid30, kubeł bbs, piasty 5x112, heble a4b5+C4 US
czas na nowe:
MM3000 17" 3tlg. AirRide1/2", a6 taillights,raid30, kubeł bbs, piasty 5x112, heble a4b5+C4 US
Air Ride
szuan a napisz jakiego producenta są te zaworki! Jak będziesz miał 2 zawory na koło to wtedy niezależnie będą działać 4 manometry ale jak dasz tylko 2 zawory na oś to wtedy manometr na przednią i tylni oś tylko dajesz. jak dasz 8 zaworów to będziesz wiedział z której poduchy ucieka ci powietrze ale pamiętaj że przy 8 zaworach zawias może źle pracować na dużych nie równościach. Tu masz linka do mojego tematu sterowaniem i ostatni kolo dobrze pisze http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 10#8648610
A ja się jeszcze chciałem zapytać jak jest różnica między poduchami bałwankami a rękawami! Bo profesjonalne zestawy mają z tyłu rękawy a z przodu bałwanki, landrower ma na wszystkich czterech kołach rękawy po 260 zł sztuka. Jakie to ma znaczenie, ktoś już coś takiego zakładał?
A ja się jeszcze chciałem zapytać jak jest różnica między poduchami bałwankami a rękawami! Bo profesjonalne zestawy mają z tyłu rękawy a z przodu bałwanki, landrower ma na wszystkich czterech kołach rękawy po 260 zł sztuka. Jakie to ma znaczenie, ktoś już coś takiego zakładał?
- lukas.g60
- Forum Master
- Kontakt:
Air Ride
nierozumiem tego tamatu ze sterowaniem twojego?Nie czytałem całego bo pisza o jakis omegach i cytrynach.Chodzi ci o stabilizacje i czujniki?zeby np zapamietac dane ustawienia pod danych przyciskiem czy jak?
Air Ride
Nie chodzi mi o utrzymywanie zawszenia na zadanej wysokości nie zależnie od obciążenia i prędkość w zakręcie. Jak poduszka siada pod obciążeniem to otwiera się zawór i dopuszcza tyle żeby wysokość została ta sama czyli redukcja przechyłu w zakręcie.