Ile można bezpiecznie zebrać z głowicy 9a ?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jutro oddaję głowicą do planowanie słyszałem że w tym silniku jest bardzo mały zapas ? ile można zebrać ?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Pomyśl , 0.8mm , a max 1.5mm. przy 0.8 i tak bedzie ponad 11:1
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
No to mnie uspokoiłeś poszło 0.4 no ale nie wiadomo czy już ktoś nie planował ? jak wykonać pomiar Żeby wiedzieć ile już ubyło z fabrycznej grubości ? Mam suwmiarkę ele ?
zmierz wysokość głowicy, w każdej mądrej książce jest i będziesz wszystko wiedział
w sam naprawiam też jest
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak już mowa o dopręzaniu to mam pytanie, co lepiej użyć tłoków doprężających czy zebranie z głowicy da podobny efekt jak tłoki?
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ale jednak porównanie kosztów mówi samo za siebietoffic pisze:Lepiej tłoków
a jeśli chciałbym jednak zostawić tłoki w spokoju i pozostać przy głowicy to:
1)na ile doprężąć?
2)ile na oko taki zabieg przyniesie KM?
lepiej z tym dopręzaniem nie hulac bo może pojawić sie stukowe
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no masz racje ale jakoś mnie korci żeby zaryzykować, tylko musze sie zagłębić bardziej w temat i dlatego potrzebuję dokładnych informacji o tym. na ile dopręzać lub ile zebrac z głowicy itp
ale moim zdaniem każdy silnik inny i jak ktoś napisze że u siebie ta ilośc zebrania bedzie ok to u ciebie może być tak że bedziesz miał np "ścislejszy motor" tzn lepszą kompresje itp i wraz może występować stukowe. A co to za frajda gdy przy najwyższych obrotach wystąpi spalanie stukowe i komp Ci cofnie zapłon tak że nie bedzie to chciało jechać?
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
NIe ważne w jaki sposób doprężysz motor jeśli wzrośnie kompresja/stopień sprężania to wzrośnie ryzyko pojawiania sie spalania stukowego