[mk4] Koła + gleba

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
KoRcZuS
Użytkownik
Użytkownik

[mk4] Koła + gleba

Post autor: KoRcZuS » ndz paź 17, 2010 22:10

siema na wiosne planuje wpakować w mojego golfa nowe kółka. Obecnie mam seryjne 15, myślę nad 17'/205/45, tak by zachować trochę komfortu.

Przy takich felach to już trzeba będzie pomyśleć o jakieś delikatnej glebie bo na serii na pewno efektu nie będzie.
Nie znam się zbytnio w tej dziedzinie. Nie chce pakować kilka tyś w zawieche... Ale tak myślę czy same sprężyny można wymienić i założyć na seryjny zawias, jak to się ma do jazdy i w ogóle?

A jeśli nie to co myślicie np. o tym http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 86895.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Lepiej chyba kupić nowe niż za 500zł jakieś używane wybite.

Czekam na jakieś rady, do wiosny daleko ale trochę wiedzy w temacie trzeba już nabyć :) pozdro

Strona mojego MK4 =>> viewtopic.php?f=89&t=367588
Zrealizowano - [95%]

Awatar użytkownika
GoNzO !!!
Forum Master
Forum Master

Re: [mk4] Koła + gleba

Post autor: GoNzO !!! » ndz paź 17, 2010 22:39

KoRcZuS pisze:siema na wiosne planuje wpakować w mojego golfa nowe kółka. Obecnie mam seryjne 15, myślę nad 17'/205/45, tak by zachować trochę komfortu.

Przy takich felach to już trzeba będzie pomyśleć o jakieś delikatnej glebie bo na serii na pewno efektu nie będzie.
Nie znam się zbytnio w tej dziedzinie. Nie chce pakować kilka tyś w zawieche... Ale tak myślę czy same sprężyny można wymienić i założyć na seryjny zawias, jak to się ma do jazdy i w ogóle?

A jeśli nie to co myślicie np. o tym http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 86895.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Lepiej chyba kupić nowe niż za 500zł jakieś używane wybite.

Czekam na jakieś rady, do wiosny daleko ale trochę wiedzy w temacie trzeba już nabyć :) pozdro
Możesz dać same sprężyny na seryjne amory, ale maksymalna gleba w tym przypadku to -40. Drugie wyjście to kupić zawieszenie gwintowane takie jak w twoim linku. Jest to najlepsze wyjście bo robisz glebę jakom chcesz, masz zakres regulacji od -20 do -80. Co do jazdy to na pewno jest twardziej ale niema tragedii więc polecam :bigok:

Moje MK4 25 Jahre GTI
viewtopic.php?t=266320" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
KoRcZuS
Użytkownik
Użytkownik

[mk4] Koła + gleba

Post autor: KoRcZuS » pn paź 18, 2010 14:52

No lepsze wyjście taki gwint, na zime można zawsze podnieść :) Te 8 stówek jeszcze można przeboleć :) Na wiosne będę działał :D

Strona mojego MK4 =>> viewtopic.php?f=89&t=367588
Zrealizowano - [95%]

Awatar użytkownika
trzeci5
Forum Master
Forum Master

Re: [mk4] Koła + gleba

Post autor: trzeci5 » pn paź 18, 2010 20:22

Jesli chcesz to mam do sprzedania sprężyny obniżające APEX wraz z przednimi amorami,ale w obniżenie -40mmna seryjnych amorach bym sie raczej nie pakował taki amor długo nie wytrzyma sam to kiedyś przerabiałem.A jeśli interesuje cie gwint to za niedługo będe mial do sprzedania kompletnego MTS-a jeszcze na gwarancji aktualnie mam go założonego w aucie,moge ci to nawet przełożyć :bigok: pozdrawiam.

Obrazek
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=374315

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”