siema na wiosne planuje wpakować w mojego golfa nowe kółka. Obecnie mam seryjne 15, myślę nad 17'/205/45, tak by zachować trochę komfortu.
Przy takich felach to już trzeba będzie pomyśleć o jakieś delikatnej glebie bo na serii na pewno efektu nie będzie.
Nie znam się zbytnio w tej dziedzinie. Nie chce pakować kilka tyś w zawieche... Ale tak myślę czy same sprężyny można wymienić i założyć na seryjny zawias, jak to się ma do jazdy i w ogóle?
A jeśli nie to co myślicie np. o tym http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 86895.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Lepiej chyba kupić nowe niż za 500zł jakieś używane wybite.
Czekam na jakieś rady, do wiosny daleko ale trochę wiedzy w temacie trzeba już nabyć pozdro
[mk4] Koła + gleba
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: [mk4] Koła + gleba
Możesz dać same sprężyny na seryjne amory, ale maksymalna gleba w tym przypadku to -40. Drugie wyjście to kupić zawieszenie gwintowane takie jak w twoim linku. Jest to najlepsze wyjście bo robisz glebę jakom chcesz, masz zakres regulacji od -20 do -80. Co do jazdy to na pewno jest twardziej ale niema tragedii więc polecamKoRcZuS pisze:siema na wiosne planuje wpakować w mojego golfa nowe kółka. Obecnie mam seryjne 15, myślę nad 17'/205/45, tak by zachować trochę komfortu.
Przy takich felach to już trzeba będzie pomyśleć o jakieś delikatnej glebie bo na serii na pewno efektu nie będzie.
Nie znam się zbytnio w tej dziedzinie. Nie chce pakować kilka tyś w zawieche... Ale tak myślę czy same sprężyny można wymienić i założyć na seryjny zawias, jak to się ma do jazdy i w ogóle?
A jeśli nie to co myślicie np. o tym http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 86895.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Lepiej chyba kupić nowe niż za 500zł jakieś używane wybite.
Czekam na jakieś rady, do wiosny daleko ale trochę wiedzy w temacie trzeba już nabyć pozdro
[mk4] Koła + gleba
No lepsze wyjście taki gwint, na zime można zawsze podnieść Te 8 stówek jeszcze można przeboleć Na wiosne będę działał
- trzeci5
- Forum Master
Re: [mk4] Koła + gleba
Jesli chcesz to mam do sprzedania sprężyny obniżające APEX wraz z przednimi amorami,ale w obniżenie -40mmna seryjnych amorach bym sie raczej nie pakował taki amor długo nie wytrzyma sam to kiedyś przerabiałem.A jeśli interesuje cie gwint to za niedługo będe mial do sprzedania kompletnego MTS-a jeszcze na gwarancji aktualnie mam go założonego w aucie,moge ci to nawet przełożyć pozdrawiam.