Cieknie Paliwo. Ktory to powrotny Czarny czy Niebieski?1.3NZ
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pompka w 1.3 Nz jest poza zbiornikiem i do tej jej obudowy wraca paliwo ! Może wystarzczy zmienić gumowy przewód albo skrócić ten czarny bo pękł i dać dłuższy gumowy! A spróbuj zdiąć niebieski przewód i przeręcić kluczyk tek żeby pompka podała paliwo ale bez uruchomienia silnika sprawdzisz czy paliwo przechodzi przeaz wtryski i wraca do pompki !
Niebieskim wraca, bo dmuchałem. Odkręciłem ten regulator ciśnienia. On jest sterowany podciśnieniem z przepustnicy i jak zrobiłem mu podcisnienie i dmuchałem i nic nie przechodziłeo. Pewnie to bedzie to
Dzwoniłem do mechanika od pomp i powiedzieł ze tak regulatora nie sprawdze. Trzeba uzyskać wieksze ciśnienie. Powiedział tez ze to sie raczej nie psuje. Lepiej obejze dobrze ten wezyk gumowy.
Dzwoniłem do mechanika od pomp i powiedzieł ze tak regulatora nie sprawdze. Trzeba uzyskać wieksze ciśnienie. Powiedział tez ze to sie raczej nie psuje. Lepiej obejze dobrze ten wezyk gumowy.