wymiana gum amortyzujących przy silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana gum amortyzujących przy silniku
chdozi mi o wymianę gum pod skrzynią biegów i przys silniku (ta olejowa z przodu) silnik 16 ABU i mam pytanie... powiedziano mi ze ta przednia guma (olejowa) czy jakos tam kosztuje 100 zł a tamte z tyłu bedą tańsze ... no i za wymiane gość policzył mi 50 zł za 2 gumy przy silniku (bez gumy na skrzyni biegów) czy to są dobre- przystepne ceny ???? jak sądzicie...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mam taki sam silnik ("93). Poducha przód (obok silnika) 1H0 199 609 E - 80zł, wymiana 10min (ja zapłaciłem w zaprzyjaźnionym warsztacie 10zł). Prawa tył (str. pasażera) 1H0 199 262 E- najdroższa - jakieś 100zł. Lewa tył (pod skrzynią) 191 199 381 A- 56zł olejowa, zwykła taniej - mam zamiar wymienić na olejową, lepiej ponoć przenosi drgania. Według mnie troche dużo za wyianę. napisz jakie masz objawy. U mnie po wymianie tej z przodu dostałem wibracji w kabinie, podobno jak sie poduszka ułozy przejdzie.
Uzbrojcie sie w cierpliwość! Ja po wymianie przedniej poduszki silnika (olejowa koło chłodnicy) myslałem że spowrotem będę zakładał starą poduszkę tak wibrajce sie przenosiły z silnika na budę - jeszcze gorzej niz na starej rozwalonej poduszce. Ale pomyslałem sobie niech tak bedzie zobaczymy co z czasem będzie się działo. I po miesiącu sie uspokoiło, teraz juz nie przenosi drgań, no moze jeszcze minimalnie ale tak jak jest już jest OK, chyba ta olejowa poduszka musi troche popracować wtedy jest dobrze.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
rurov,
u mnie jak szybko zmieniam bieg albo zredukuje na wysokich obrotach to coś bijetak samo jak zrobie "mielone" na piasku albo jakiejs kamienistej dordze to lewarek lata jakbym wrzucal 1 a potem 2 wszystko sie tlucze i lewar lata jak pojeba..... jak go przytrzymam to wtedy jest ok a pozatym sprawdzalem - podnioslem klape kumpel zaciagal reczny i ruszal do przodu to silnik ganiał po calej komorze we wszystkie strony ale wtedy nic sie nie tłukło ....... poiwedziano mi ze prawdopodobnie poduszka przednia (i ze to ta jest najdrozsza - olejowa) i z tylo od strony pasażera ..... napsicie co jeszcze wiecie bo bo nie tania naprawa a nie chce przeplacac czy samemu majac pojecie o mechnice (starszych samochodów) wymienie to -----rurov pisze:napisz jakie masz objawy
Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)
moje MK3
moje MK3
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Poducha przód (obok chłodnicy a nie jak napisałem obok silnika) 1H0 199 609 E nie jest olejowa. U mnie nie wiem jak u ciebie wszystkie są metalowo gumowe. Po wymianie przedniej nadal coś mi tłucze. Mam zamiar wymienić poduche pod skrzynię i chciałem wymienic na olejową bo ponoć lepiej przenosi drgania, a różnica między metalowo gumową niewielka. U mnie właśnie "drgania lewarka"(delikatnie powiedziane), co ciekawe nie zawsze, są powodem do wymiany. A ponoć operacja góra 20 minut (gorszy dostęp)