[ALL VW] Jak uzyskac dzwiek G60 w kazdym aucie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
wójaszek pisze:cholera wszystko było by OK gdyby mi ktoś powiedział gdzie to w silniku RF 1.6 sie znajduje :/
PLEASE
[ Dodano: Nie Maj 07, 2006 22:04 ]
a moja komora wygląda tak jak ta
Przy 1.6 taki dźwięk uzyskasz rozpinając obudowę filtra powietrza. Zrób eksperyment: otwórz obudowę filtra powietrza i wyjmijna chwilę filtr, zapal auto przegazuj i wtedy usłyszysz ten dźwięk. Ja mam taką samą puszkę od filtra jak Ty i spróbuję u siebie wyciąć tam od spodu jakąś dziurkę i zobaczę jak auto bedzie się zachowywało.
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- wójaszek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a czy powi mi koś dlaczego u mnie nie ma żadnej różnicy na wolnych obrotach, jak zatkam ręką rurę wlotu powietrza , to nie ma to kompletnie żadnego wpływu na prace silnika:/
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217495][img]http://img516.imageshack.us/img516/3865/c6b24316065aee5c.jpg[/img][/url]
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no wlasnie, ta klapka nie jest az tak szczelna zeby zgasic silnik, poza tym jak kolega wyzej napisał pod wplywe mpodcisnienia sie uchyla.....
domyslam sie ze chcesz sobie sprawdzic szczelnosc dolotu....proponuje odczepic rure juz za filtrem iwtedy przytkaj ręka, wtedy bedziesz czuł.....jak zasłonisz cały otwór to auto powinno zgasnąc....jelsi dolot jest szczelnyv oczywiscie
domyslam sie ze chcesz sobie sprawdzic szczelnosc dolotu....proponuje odczepic rure juz za filtrem iwtedy przytkaj ręka, wtedy bedziesz czuł.....jak zasłonisz cały otwór to auto powinno zgasnąc....jelsi dolot jest szczelnyv oczywiscie