Odma - grzybek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Odma - grzybek
Mam delikatny wyciek oleju (pocenie) spod grzybka odmy - w miejscu zaznaczonym biala strzalka.
W zwiazku z tym pytanie - czy jest tam jakas uszczelka i jak sie demontuje grzybek?
Na tej fotce wyglada na wciskany ale nie chcialbym czegos polamac i uszkodzic przy wyjmowaniu.
W zwiazku z tym pytanie - czy jest tam jakas uszczelka i jak sie demontuje grzybek?
Na tej fotce wyglada na wciskany ale nie chcialbym czegos polamac i uszkodzic przy wyjmowaniu.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Odma - grzybek
Teoretycznie jest to nierozbieralne.W środku nie ma uszczelki tylko membrana na sprężynce.
Kiedyś to z ciekawości rozkroiłem
Możesz zaślepić otwór w dolocie,a odmę przedłużyć wężem pod auto lub do butelki np. po Coli i umocować za silnikiem
Kiedyś to z ciekawości rozkroiłem
Możesz zaślepić otwór w dolocie,a odmę przedłużyć wężem pod auto lub do butelki np. po Coli i umocować za silnikiem
Odma - grzybek
możesz z powodzeniem pociągnąć za ten zawór energicznie do góry on jest wciśnięty w gumową uszczelkę w pokrywie zaworów, nr 14 na poniższym rysunku :
Odma - grzybek
Michaś_1977,
Z tą odmą za silnikiem trochę lipa. Nawiew na postoju ciągnie do kabiny cudowny zapach silnika.
Z tą odmą za silnikiem trochę lipa. Nawiew na postoju ciągnie do kabiny cudowny zapach silnika.
Kupię rurę powietrza i odpływ oleju do turbo K24
Odma - grzybek
ja mam odme poprowadzona z przodu silnika a wąz konczy sie z tyłu za miską i jeszcze ani razu nie poczułem nieprzyjemnego zapachu w aucie.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Odma - grzybek
Przecież do kabiny powietrze dostaje się przez podszybie,a nie spod silnika...ale nieważne...pitru pisze:Nawiew na postoju ciągnie do kabiny cudowny zapach silnika
Poza tym,myślałem,że chodzi Ci o rozebranie tego "grzybka",bo na 2 fotce widać,że jest zdjęty,ale to też już nieważne...
Odma - grzybek
Podepne sie z pytaniem.możesz z powodzeniem pociągnąć za ten zawór energicznie do góry on jest wciśnięty w gumową uszczelkę w pokrywie zaworów, nr 14 na poniższym rysunku :
W sumie moze ktos pomoze i powie mi czy ta uszczelke nr.14 na rysunku wyzej da sie wymienic bez zdejmowania pokrywy, bo ja jakos tego nie widze. Ona posiada tak kolnierz i za nic nie moglem tego wlozyc ???
chcac wyczyscic wlasnie pod tym grzybkiem pociagnalem i wyciagnalem razem z gumowa uszczelka. Pewno byla juz zmeczona i kawalek kolnierza sie oderwał co spowodowalo ze ja wyciagnalem. Niestety jest tak skonstruowana ze nie dalo sie jej ponownie wlozyc od góry. Musialem troche pociac i zasilikonowac specjalna uszczelka silikonowa.