Witam mam takie problem otóż zrobiłem w aucie car audio wszystko podłączone.Tzn. kabel zasilający oraz antena lewym progiem natomiast kable sygnałowe(RCA) oraz głosnikowe prawym progiem.Radio mam wyjęte o podłączone wszystko lecz gdy włącze radio głosnośc na zero w głosnikach coś buczy dosyć głosno.Kazdy ruch kabli które idą do radia jest słyszalny w głosnikach.(takie szemranie)
Drugi problem jest taki,posiadam głosniki PB L60-c moc 75W RMS i są one podpięte do wzmacniacza audio system twister F-130 moc 69W RMS przy 4ohm.Gdy podkręce moc na maxa to tweetery strasznie głosną szumią i po chwili pokazuje sie protect na wzm. gdy gdy tweetery dołączone nie ma problemu.
Problem z głośnikami(buczenie)
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Zmień kable , a głośniki MUSZĄ być podłączone jeśli cięcie jest 2 rzędu .
Zrobiłem tak że zamiast radia podpiąłem telefon do wzmacniacza i wszystko gra jak marzenie co to może być co mam zrobić.Jak gra z telefonu nie ma zadnych zakłoceń.
Moze padła masa na wyjściu z radia, weź kawałek kable przyczep do obudowy radia i druga strona dotknij wyjścia sygnałówki, jeśli będzie dobrze to masa jest walnieta
Re: Problem z głośnikami(buczenie)
Gdzie wpiąłeś ten telefon ? Zaraz pod wzmacniacz(krótki kabelek) , czy przy radiu i sygnał idzie tym długim kablem RCA?
Wpiałem do tego kabla co idzie do radia i grało elegancko zadnego szmeru.Wydaje mi sie ze to moze być to co napisał baran bede musiał to sprawdzić.
Problem rozwiązany tak jak napisał baran przepaliła sie sciezka na płytce i trzeba było luotwać już wszystko działa wielkie dzięki za pomoc.