Mk4 jednostka multimedialna 2din, prosze o pomoc w podłącze
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Cześć wszystkim.
Kupiłem takie radio http://allegro.pl/seat-vw-audi-porsche- ... 42176.html" onclick="window.open(this.href);return false; czy ktoś ma tłumaczenie instrukcji na Polski, mam tylko w Angielskim.
Moze ktoś z was ma takie radio i pomoze mi dobrze je podłączyć mam problem z:
-połaczeniem jego przez BLUETOOTH z moja nokią 6700
-fakt ze nie obsługuje ono wyswietlacza komputera pokladowego miedzy zegarami ale moze da sie jakos to zrobić?
-radio niby ma nie gubić sygnału "posiada RDS bez problemu odszukamy informacji TP oraz podczas podroży przez kraj radio automatycznie zmienia częstotliwości nadawania danego radia tak aby była ciągłość wyraźnego odbioru" a u mnie bardzo łatwo gubi zasieg. Podłączyłem załączony wzmacniacz sygnału
-nie mam pojecia jak zmieniac w nim basy i soprany, działa tylko przycisk EQ i DBAS (i regulacja przenoszenia pola dzwiekowego) ale w systemie jest regulacja, natomiast nie działa
-czytałem ze można zmienic kolor wyswietlacza, jak to zrobić?
Prosze o pomoc
Kupiłem takie radio http://allegro.pl/seat-vw-audi-porsche- ... 42176.html" onclick="window.open(this.href);return false; czy ktoś ma tłumaczenie instrukcji na Polski, mam tylko w Angielskim.
Moze ktoś z was ma takie radio i pomoze mi dobrze je podłączyć mam problem z:
-połaczeniem jego przez BLUETOOTH z moja nokią 6700
-fakt ze nie obsługuje ono wyswietlacza komputera pokladowego miedzy zegarami ale moze da sie jakos to zrobić?
-radio niby ma nie gubić sygnału "posiada RDS bez problemu odszukamy informacji TP oraz podczas podroży przez kraj radio automatycznie zmienia częstotliwości nadawania danego radia tak aby była ciągłość wyraźnego odbioru" a u mnie bardzo łatwo gubi zasieg. Podłączyłem załączony wzmacniacz sygnału
-nie mam pojecia jak zmieniac w nim basy i soprany, działa tylko przycisk EQ i DBAS (i regulacja przenoszenia pola dzwiekowego) ale w systemie jest regulacja, natomiast nie działa
-czytałem ze można zmienic kolor wyswietlacza, jak to zrobić?
Prosze o pomoc
- wariat12233
- Ma gadane
ten niby wzmacniacz daje 12V na kabel antenowy idący do anteny?? bo jeśli nie to zaopatrz sie w separator, bo ori antena potrzebuje zasilaniaTaksówkarz pisze:Podłączyłem załączony wzmacniacz sygnału
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Tak było tam dołączone takie urządzenie, wyglądało dokładnie tak http://allegro.pl/separator-wzmacniacz- ... 71936.html" onclick="window.open(this.href);return false; i z tym radio faktycznie delikatnie lepiej odbiera fale (musiałem odciąć tą niebieska koncówke żeńską, bo tam musi być inne gniazdo) choć przydał by sie jakiś mocniejszy wzmacniacz, bo moje seryjne radio jednak lepiej odbierało
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Naprawde nikt z was nie ma takiego radia? wiec przynajmiej pomóżcie z podłaczenia komórki przez BLUETOOTH
- wariat12233
- Ma gadane
spróbuj podłączyć jakiegoś sony ericsona jak noki nie idzie, może te radyjko nie współpracuje z twoją nokią
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Próbowałem sie połaczyć z radiem wiele razy i na darmo mimo że świeci sie na ekranie że BLUETOOTH w radiu jest włączony, widać mojej komórki nie da rady podłączuć
Natomiast rozwiązałem juz jeden problem: "nie mam pojecia jak zmieniac w nim basy i soprany, działa tylko przycisk EQ i DBAS (i regulacja przenoszenia pola dzwiekowego) ale w systemie jest regulacja, natomiast nie działa" to już coś
Ale czy da sie zrobić coś z tą obsługą kompa miedzy zegarami?
CAN-BUS - sterowanie radia przyciskami z kierownicy oraz wyświetlanie informacji z radia na zegarach auta (chodzi mi tylko o to drugie)
Widze że jestem jedyną osobą na tym forum która ma takie radio
Natomiast rozwiązałem juz jeden problem: "nie mam pojecia jak zmieniac w nim basy i soprany, działa tylko przycisk EQ i DBAS (i regulacja przenoszenia pola dzwiekowego) ale w systemie jest regulacja, natomiast nie działa" to już coś
CAN-BUS - sterowanie radia przyciskami z kierownicy oraz wyświetlanie informacji z radia na zegarach auta (chodzi mi tylko o to drugie)
Widze że jestem jedyną osobą na tym forum która ma takie radio
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Połączyłem sie z BLUETOOTH w radiu, wszystko jest ok kolega z pracy pomogł.