Zapach z silnika - brak uszczelki ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zapach z silnika - brak uszczelki ?
Witam
Problem polega na tym że na postoju wącham smrody z silnika. może to normalne ? jednak zauważyłem że brakuje mi uszczelki (obrazek poniżej) i nie wiem jak ta uszczelka się nazywa żeby jej szukać np via allegro? widziałem u szwagra w mk3 że ta uszczelka dość mocno styka się z klapą (po odcisku na niej ) a wlot powietrza do wentylatora przez filtr przeciwpyłkowy jest za tą uszczelką. no więc proszę Was obeznanych o podanie mi nazwy owej uszczelki (ew. jakieś linki do allegro gdzie toto można kupić - nie mam za bardzo czasu tułać się po szrotach w poszukiwania ) pozdrawiam i dziękuję za pomoc
ps. to jest zdjęcie jakie znalazłem gdzieś tam w necie. u mnie tej gumy właśnie nie ma....
Problem polega na tym że na postoju wącham smrody z silnika. może to normalne ? jednak zauważyłem że brakuje mi uszczelki (obrazek poniżej) i nie wiem jak ta uszczelka się nazywa żeby jej szukać np via allegro? widziałem u szwagra w mk3 że ta uszczelka dość mocno styka się z klapą (po odcisku na niej ) a wlot powietrza do wentylatora przez filtr przeciwpyłkowy jest za tą uszczelką. no więc proszę Was obeznanych o podanie mi nazwy owej uszczelki (ew. jakieś linki do allegro gdzie toto można kupić - nie mam za bardzo czasu tułać się po szrotach w poszukiwania ) pozdrawiam i dziękuję za pomoc
ps. to jest zdjęcie jakie znalazłem gdzieś tam w necie. u mnie tej gumy właśnie nie ma....
Ostatnio zmieniony pn maja 08, 2006 10:08 przez VrooBell, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
VrooBell
VrooBell
a tak to typowe jakieś tam zapachy silnikowe. głównie olej tak bym powiedział. chociaż nie cieknie mi ale wiadomo gdzieś tam się spoci i się potem smaży na silniku.
generalnie jak jadę to wszystkie smrody wywiewa i tylko na postoju (czytaj czerwone światełka) czuć.
no i się tak z tym wszystkim zastanawiam czy to nie jest właśnie kwestia braku tej gumy
generalnie jak jadę to wszystkie smrody wywiewa i tylko na postoju (czytaj czerwone światełka) czuć.
no i się tak z tym wszystkim zastanawiam czy to nie jest właśnie kwestia braku tej gumy
pozdrawiam
VrooBell
VrooBell
-
- Użytkownik
- Kontakt:
kabinowy czyli ten przeciwpyłkowy co jest po prawej w podszybiu ? nówka zeszłoroczna więc raczej to nie rozwiąże problemu...w wolnej chwili będę musiał się przyjrzeć czy to nie ta gumowa podstawa gaznika. mam u siebie zamontowany gaz to może coś gazownicy rozpizgali jak grzebali ? nawet nie wiem czy musieli przy tym grzebać. ale przynajmniej wiem że to nie kwestia tej gumy...
pozdrawiam
VrooBell
VrooBell
Hym dziwne bo jakby to była podstawa gaźnika/wtrysku to by smierdziało takze gazem samochodzie miełem tak w passacie. Ta uszczelka co Ci brakuje to znajduje sie na przegrodzie czołowej silnika. Zadzwoń do ASO zobaczysz ile Cie zgrzytna moze nie tak duzo. A jak nie to pytaj na allegro ludzi co handluja czesciami powinni miec. Mozesz zobaczyć na www.gratka.pl tam tez jest duzo ogłaoszeń z cześciami samochodowymi. Jelsi chesz sprawdzić podstawe gaźnika/wtrysku to poruszja nim na bili jeski bedzie twszystko sztywno sie trzymac to guma jest ok jak bedzie sie chwiało to podstawa do wymiany
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- Paweł Marek
- V.I.P.
Uszczelka. Podstawka gaźnika zasysa jak ma dziurę a nie *#cenzura#*.
[ Dodano: Pon Maj 08, 2006 6:54 pm ]
Nie szukaj oryginału szkoda czasu. Idź do jakiegoś motoryzacyjnego i dobierz kawałek uszczelki od bagażnika poloneza lub coś w tym stylu. Czasem sprzedają na metry.
[ Dodano: Pon Maj 08, 2006 6:54 pm ]
Nie szukaj oryginału szkoda czasu. Idź do jakiegoś motoryzacyjnego i dobierz kawałek uszczelki od bagażnika poloneza lub coś w tym stylu. Czasem sprzedają na metry.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.