Zgrzyta przód podobnie do tarcia "guma o gume"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
MK4. Sprawa dotyczy przodu, prawej i lewej części. Otóż przy kołysaniu samochodem (np. jak zacznę go ręcznie amortyzować) czy jeździe po nierównościach itp. (najbardziej można to usłyszeć jak się wjeżdża na śpiącego policjanta, wtedy to najgłośniej można usłyszeć). To jest dźwięk tak jakby potrzeć "gumę o gumę" (nie żadne piszczenie czy pukanie)
Co to może być ? (Może sworzeń wahacza ?)
Co to może być ? (Może sworzeń wahacza ?)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
może... tak się u mnie objawiał sworzeń " onclick="window.open(this.href);return false;salaros pisze:Może sworzeń wahacza ?
to chyba nie będzie to. Mój dźwięk jak taki bardziej grubszy. Jak by pocierać mocno gume o gumę. A na filmiku jest podobny do piszczącego.
A co jeszcze podobnego może to być ?
A co jeszcze podobnego może to być ?
dzieki za podpowiedź storm. sprawdzę to.
Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to proszę pisać.
Edit: Czy chodzi o tą gumę stabilizatora z tego postu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=216934" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to proszę pisać.
Edit: Czy chodzi o tą gumę stabilizatora z tego postu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=216934" onclick="window.open(this.href);return false;
Wszystko się wyjaśniło. Miałeś racje storm to są gumy. Dzięki wielkie.
Prysnąłem WD40 i przestało skrzeczeć. Nie wiem co ten WD40 wyczynia z gumą dlatego odrazu potraktowałem ją wodą pod ciśnieniem.
Prysnąłem WD40 i przestało skrzeczeć. Nie wiem co ten WD40 wyczynia z gumą dlatego odrazu potraktowałem ją wodą pod ciśnieniem.
- wariat12233
- Ma gadane
salaros,
jak wyschnie będzie to samo, przerabiałem ten temat u mnie, kup gumki w aso do tego będziesz musial kupić obejmy na nie bo są troche inne i będzie cisza.
Na inne szkoda kasy
jak wyschnie będzie to samo, przerabiałem ten temat u mnie, kup gumki w aso do tego będziesz musial kupić obejmy na nie bo są troche inne i będzie cisza.
Na inne szkoda kasy
Tez to mialem i psikanie niewiele pomagalo. W koncu odkrecilem je i przesmarowalem smarem i ciesza na wieki.SToRM pisze:Gumy wewnetrzne na stabilizatorze.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to