głośny w środku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
głośny w środku
witam mam golfa 4 99r 90km.zdaje mi się ze mój golf jest wyjątkowo głośny w środku.nie miałem jeszcze okazji przejechac sie innym takim samym autem zeby sprawdzic... ale jeżdziłem wieloma dieslami nawet oplem astrą 1992 rok i jest duzo ciszej w środku niz u mnie.w środku słychac jak silnik pracuje a nie powinno tego byc.co to moze byc?moze tłumik mi sie przepala?
głośny w środku
InteresujaceWWE Bąbel pisze:w środku słychac jak silnik pracuje a nie powinno tego byc
Obejrzyj wydech.WWE Bąbel pisze:moze tłumik mi sie przepala?
I sprawdz kat wtrysku - zle ustawienie powoduje glosniejsza prace silnika.
głośny w środku
wiem ze powinno byc słychac silnik żle to ujełem mój błąd:) słychac go dosc głósno i chciałem sie zapytac innych posiadaczy golfa z tym silnikiem jak jest u nich?
głośny w środku
Mysle ze to raczej dosc subiektywna ocena - powinienes sam porownac z innym golfem z tym samym silnikiem.WWE Bąbel pisze:chciałem sie zapytac innych posiadaczy golfa z tym silnikiem jak jest u nich?
głośny w środku
Ja co prawda mam Golfa III 1.9tdi 90KM i w porównaniu w kolegi IV 1.9tdi 90KM to twierdzę że w IV jest ciszej, silniczek cichutko sobie chodzi i nie jest to absolutnie dokuczliwe, więc jeżeli tobie przeszkadza to może coś jest nie tak. Najlepiej jak byś porównał z takim samym.
Mam Vaga, serwisuje Nokie.
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
głośny w środku
Sprawdź wydech na podnośniku to istotna kwestia ale z reguły jakby było coś z wydechem to raczej wydech zagłuszałby pracę silnika. Ja ma wydech cały przelotowy bez tłumików i pracy silnika za bardzo nie słyszę wewnątrz auta, trzeba się wsłuchiwać. Nagraj to w miarę dobrej jakości i posadź link do odsłuchu na forum. Tak jak pisał piotreq kąt wtrysku też może być przyczyną głośnego twardego klepania a fakt faktem kabina w MK3 nie jest dobrze wytłumiona, chociaż sam miałem MK3 i wcale mi to nie przeszkadzało bo dźwięk silnika też wiele o nim mówi.