wywala wode ze zbiorniczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wywala wode ze zbiorniczka
witam miałem kiedys pekniety czyjnik temperatury i stanu płynu chłodzacego i to własnie przez niego po nagrzaniu silnika wywaliło mi pół zawartosci płynu czy jedyna przyczyna to ten pekniety czujnik który wystrzelił mi w maske od srodka czy cos jeszcze pozdrawiam z góry dziekuje!!!!!!!!!!!!!
- krzysiek77
- Ma gadane
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam. Mysle ze to nie byl problem czujnika. Im woda cieplejsza tym wyzsze cisnienie w ukladzie. Max wartosc tego cisnienia ogranicza korek ktory jest wyposazony w zawor ktory po przekroczeniu maksymalnej wartosci cisnienia upuszcza jego nadmiar nie dopuszczajac do rozerwania rur, wywalanie czujnikow itp... Wiec wina moze lezec po stronie korka lub przegrzewajacego sie silnika. Proponuje zmierzyc temp plynu i zmienic korek ktory moze byc uszkodzony.
woda
dziekuje za porady jutro wybiore sie na zakupy i wymienie korek i czujnik poziomu płynu i zobaczymy co sie bedzie działo pozdrawiam
Z korkiem to rózne mogą byc historie. Mi koles korek przedłuchał sprezonym cisnieniem bo był brudny i o dziwo zadziałao wieć nie spisuj go odrazu na straty moze wystarczy go przepłukac ....
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
czyli jak mi ubywa płynu (jak złapie temperature załanczania wiatraka) i "wywali" płyn przez otwór z boku zbiorniczka to znaczy,że korek jest zapchany czy jak?
Dodam,że wietrak się dobrze włąza i pracuje stabilnie
[size=150][color=blau][b]powered by VW greenpower[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
Przede wszystkim ten wylot zboku zbiorniczka jeżeli nie masz podłączony do chłodnicy, to powinien być szczelnie zatkany - układ chłodzenia jest zamkniętym układem pod ciśnieniem. Korek rozbierz i woda pod ciśnieniem przepłucz- sprawdź, czy zaworki się ruszają.vwmadison pisze:czyli jak mi ubywa płynu (jak złapie temperature załanczania wiatraka) i "wywali" płyn przez otwór z boku zbiorniczka to znaczy,że korek jest zapchany czy jak?
Miałem ten sam problem jak ten wężyk z boku zbiorniczka wisiał sobie jako "przelew". Poczytałem troche instrukcję i troche na forum, zatkałem go, przeczyściłem korek i jest git
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
a ja miałem identycznie kiedy mi się uszczelka pod głowicą kończyła. Korek można wygotowac w wodzie z octem i do tego zachecam. Wodę bedzie wywalało kiedy uszczelka pusci dlatego, że spaliny będą wypychały ją przez układ i to nie koniecznie kiedy się korek odkreci. Najczęsciej podczas jazdy-przy zwiększonych obrotach. Zobacz czy nie widac gołym okiem że Ci gdzies wywala wode spd głowicy. Albo czy auto nie "syczy". NO ale skoro od razu zauważyłeś problem z czujnikiem to moze być on...
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
a jak sie rozkręca korek??
Tam sa takie zaczepy na obwodzie więc trudno je podwazyc a środek sie kręci wokół.
Wczoraj zobaczyłem,że oring bym podwinięty i wyszedł z tej swojej "prowadnicy"
Ale ponawiam pytanie o rozebranie korka. JAK?
Tam sa takie zaczepy na obwodzie więc trudno je podwazyc a środek sie kręci wokół.
Wczoraj zobaczyłem,że oring bym podwinięty i wyszedł z tej swojej "prowadnicy"
Ale ponawiam pytanie o rozebranie korka. JAK?
[size=150][color=blau][b]powered by VW greenpower[/b][/color][/size]