Piszczący pasek wielorowkowy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W tygodniu przyjdzie paczka z częściami,wtedy wszystko opisze... no niestety sprzedawca z allegro okazał się mało konkretny i sprzedał mi alternator którego nie miał,może tutaj na forum uda mi się taki kupić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Co do piszczenia paska, wymieniłem u siebie kiedyś rolkę napinacza oraz sam napinacz -były szumy. Po tym ,szumy ucichły i było fajnie do momentu, gdy strzelił pasek (Contitech). Założyłem pasek Gates i momentalnie weszłem w epokę porannych pisków. Zimą przy mrozie pasek piszczy jeszcze głośniej i dłużej, nim nagrzeje się silnik. Z tego co czytałem, wiele osób ma z paskami Gates takie doświadczenia. Niektórzy piszą, że mają takie paski i im nie piszczy...widać Gates kupował akurat te partie pasków od Contitecha
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]
Witam
W końcu dotarł do mnie alternator ze sprzęgiełkiem i problem został rozwiązany w 99% (czasami z rana zapiszczy jeszcze przez 2-3 sekundy) ale jest duuużo lepiej.
Przy okazji udało mi się załatwić koło pasowe,w sobotę będę je wymieniał i tutaj moje pytanie jakiej firmy polecacie kupić pasek wielorowkowy?
Pozdrawiam
W końcu dotarł do mnie alternator ze sprzęgiełkiem i problem został rozwiązany w 99% (czasami z rana zapiszczy jeszcze przez 2-3 sekundy) ale jest duuużo lepiej.
Przy okazji udało mi się załatwić koło pasowe,w sobotę będę je wymieniał i tutaj moje pytanie jakiej firmy polecacie kupić pasek wielorowkowy?
Pozdrawiam
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
No wiesz co odnoszę wrażenie że nie czytałeś postu kolegi przed tobą kolega wyżej przecież napisał i ja potwierdzam ,tylko contitechrzeszot pisze:jakiej firmy polecacie kupić pasek wielorowkowy?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam mi tez pasek piszczał wymieniłem koło pasowe bo guma się odwarstwiała od koła było lepiej ale nie dobrze dopiero po wymianie sprzęgiełka alternatora ustały piski
Kolego munior czytam posty,chciałem tylko by wypowiedziało się więcej osób.
ja mam Gates'a i jestem zadowolony. z tym że u mnie powinien być 6PK1145 a Gates nie robi takiego tylko 6PK1148 niby troszke dłuższy ale żadnych pisków ani nic w tym stylu nie mam.