[mk2] wymiana bebnow - tyl
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
[mk2] wymiana bebnow - tyl
Wymieniam generalnie hamulce w mk2 1.6 PN + kat (wraz z linkami od recznego). Nie wiem ile staruszek jezdzil na tych co mam... choc na diagnostyce parametry w granicach normy. M.in. kupilem sobie nowki bebny na tyl. Czy trzeba do bebnow kupic nowe lozyska zew. i wew. + pierscienie uszczelniajace? Czy fachmani zaloza mi stare (ale jare)? Co radzicie?
-
- Mały gagatek
zobaczysz jak bedziesz wyciagal beben nic nie musisz wybijac beben zejdzie bez problemow no moze stare szczeki beda chaczyc o progi na bebnie(wycierajac sie beben robi takie ranty i onie czasem szczeki chacza)wezmiesz srubokretem scisniesz do srodka szczeki i beben podwazaj,lozysko zadnego oporu nie robi. z linka jest bardzo malo roboty jak masz kanal inaczej troche sie nagimnastykujesz pod autem aby poprowadzic linke w mocowaniach.
-
- Mały gagatek
Jak ogladalem nowki bebny to mi sie zdawalo, ze jedno lozysko jest na walku a drugie musi byc obsadzone na bebnie. Czyli przy wymianie bebna jedno trza ruszyc i zaryzykowac... Niemniej dzieki Panowie za wymiane mysli i pomoc. A... doczytalem, ze warto kupic sobie jeszcze komplecik sprazynujacych blaszek mocyjacych klacki hamulcowe (przod)... bo pewno moje juz dawno na wylocie
Ostatnio zmieniony ndz maja 07, 2006 17:03 przez adam_franciszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Czolem!
Wszystko jest trudne nim stanie się proste.
Wszystko jest trudne nim stanie się proste.
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
A ile zapłaciłes za materiały????piotr2 pisze:tomcio666, przy wymianie bebnow nie wybijasz lozysk,one sie rozchodza bez wybijania.dwa tygodnie temu zmienialem bebny szczeki tarcze i klocki.(brembo dawalem)
[size=150][color=blau][b]powered by VW greenpower[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]