wymiana silnika tdi alh golf4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
panowie czeka mnie wymiana silnika borykałem sie z dymieniem wymieniłem wtryski pompe turbo a okazały sie byc winne pierscienie i nadpalony tłok odpuszczam sobie remont tego silnika i kupie drugi słupek jaki włozyc zeby przy okazji zdobyc kilka koni ?
samym słupkiem koni nie uzyskasz, w miejsce ALH pasuje również słupek z AGR, AHF i ASV.
no tak tylko z tego co sie orientuje agr to 90km a ahf i asv to 110 to do nich brakowało by mi komputera i zawsze było by te 20km wiecej przy okazji
zgoda : sterownik + końcówki wtrysków = więcej KM ale pisałeś tylko o samym słupku, AGR mimo, iż ma 90 KM to słupek jest ten sam co pozostałe.
tylko mnie zastanawia jedna zecz czy oby napewno te słupki sa takie same jak kazdy twierdzi konstrukcyjnie a materiałowo tłoki panewki wałek... nie sa wykonane z wytrzymalszych materiałów ?
Re: wymiana silnika tdi alh golf4
Nie są- te same numery czesci, jedyne co je różni to przebiegi i ich stan w związku z wczesniejsza eksploatacją- wiec wazne trafic dobry egzemplarz, a najlepiej z koncówek produkcjiimiietek pisze:tylko mnie zastanawia jedna zecz czy oby napewno te słupki sa takie same jak kazdy twierdzi konstrukcyjnie a materiałowo tłoki panewki wałek... nie sa wykonane z wytrzymalszych materiałów ?
hmm to mysle ze chyba szybciej trafie zadbana 90km niz 110km wiec wracam do punktu wyjscia
chyba, że ta oferta Cię zainteresuje : http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=8318" onclick="window.open(this.href);return false;
dzieki sztomel ale kupno silnika w ciemno nie interesuje mnie a jak juz brac wysyłkowo to ten http://allegro.pl/silnik-1-9-tdi-asv-al ... 23585.html" onclick="window.open(this.href);return false; a tak na powaznie to chce kupic osobiscie i najlepiej jak by był jeszcze w aucie ewentualnie wyjety ale bez wycieków oleju juz raz dałem sie nabrac kupujac tego golfa :/
Re: wymiana silnika tdi alh golf4
tyle że jak tam widze EGR, mały kolektor itp więc do opisu średnio pasuje. pomijając że zmiana wydechu i turbiny na awx musiała pociągnąć za sobą przynajmniej nowy DPimiietek pisze:dzieki sztomel ale kupno silnika w ciemno nie interesuje mnie a jak juz brac wysyłkowo to ten http://allegro.pl/silnik-1-9-tdi-asv-al ... 23585.html" onclick="window.open(this.href);return false; a tak na powaznie to chce kupic osobiscie i najlepiej jak by był jeszcze w aucie ewentualnie wyjety ale bez wycieków oleju juz raz dałem sie nabrac kupujac tego golfa :/
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Panowie juz wyjaśniam
zdjęcie jest stare teraz dołozony jest nowy kolektor z ASZ i wywalony egr wraz z klapą gaszącą
to ja z właścicielem modernizowałem ten silnik sprzętowo
silnik jest na aucie w ibizie 6k2 FL 2002r jeździmy nią codziennie
w setupie turbo awx pompuje na 1,45 bara,fmic T5,wtryski 205tki-przelot na koncowym tłumiku
mozna sie umówieć w Białymstoku, pojeździc ,sprawdzić zlogowac-ligi mamy nawet na kompie jeśli ktoś by chciał:pub:
zdjęcie jest stare teraz dołozony jest nowy kolektor z ASZ i wywalony egr wraz z klapą gaszącą
to ja z właścicielem modernizowałem ten silnik sprzętowo
silnik jest na aucie w ibizie 6k2 FL 2002r jeździmy nią codziennie
w setupie turbo awx pompuje na 1,45 bara,fmic T5,wtryski 205tki-przelot na koncowym tłumiku
mozna sie umówieć w Białymstoku, pojeździc ,sprawdzić zlogowac-ligi mamy nawet na kompie jeśli ktoś by chciał:pub: