Odwrócenie chłodnicy o 180* ?? Można ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam.
Pytanie jak w temacie czy można odwrócić chłodnicę wody o 180* tak aby wyjścia miała po stronie kierowcy??
Czy nie zakłóci to obiegu wody??
Pytanie jak w temacie czy można odwrócić chłodnicę wody o 180* tak aby wyjścia miała po stronie kierowcy??
Czy nie zakłóci to obiegu wody??
Głupców się nie żałuje ,bo nikt ich nie sieje tylko sami rosną.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Dla chłodzenia nie będzie mieć to znaczenia, ale co z mocowaniem, są takie bolca na dole do belki. Nie lepiej dogadać się na szrocie i wymienić na właściwą?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Odwrócenie chłodnicy o 180* ?? Można ??
Nie ma takiej chłodnicy dla mnie, gdyż vw robił duże chłodnice tylko z wyjściem na pasażera. Mocowanie to nie problem wszystko można przespawać , poza tym chłodnica jest przykręcona tylko na 4 śrubach do pasa. Dzięki za odp.Paweł Marek pisze:Dla chłodzenia nie będzie mieć to znaczenia, ale co z mocowaniem, są takie bolca na dole do belki. Nie lepiej dogadać się na szrocie i wymienić na właściwą?
Cały problem to czujnik termiczny załączania wentylatora,jeśli nie jest mocowany na środku tylko na dole lub u góry.Wiadomo inna temp.na górze chłodnicy inna na dole i może załączyc wentylator za szybko ,lub wcale.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
chłodnica z g60 ma wyjście na kierowcę, tylko nie wiem czy będzie ona wystarczająco duza dla Ciebie.witus29 pisze:Nie ma takiej chłodnicy dla mnie, gdyż vw robił duże chłodnice tylko z wyjściem na pasażera.
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
edzio co do czujnika to zastanawiałem się nad tym, ale myślę, że jeżeli czujnik jest 7 cm od środka chłodnicy to nie powinno być różnicy.
Chodziło o mk3 nie mk2, ale jeżeli wejdzie w pas mk3 i będzie się to dało założyć, i spasują uchwyty chłodnicy klimy, to faktycznie można by się zastanowić nad takim rozwiązaniem Dzięki za tą wiadomośćsas_gti pisze:chłodnica z g60 ma wyjście na kierowcę, tylko nie wiem czy będzie ona wystarczająco duza dla Ciebie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
a zdradzisz co kombinujesz? Przecież klima była w 1.6 również
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Nic takiego szczególnego po prostu chcę założyć klimę, a mam wszystko od ABF - a łącznie z pasem.
Ps. A klima była w 1.6 ale 100km które miały też wyjście chłodnic od pasażera. a w AEE były dokładane.
Ps. A klima była w 1.6 ale 100km które miały też wyjście chłodnic od pasażera. a w AEE były dokładane.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no kurcze to chyba logiczne, że łatwiej zaadaptować chłodnicę z mk2 g60 niż obracać z mk3 i jakieś dziwolągi robić.
Na pewno nie wejdzie idealnie, ale wejść z grubsza musi.
tego nie wiem ale chyba nie sądzisz, ze po odwróceniu chłodnicy te uchwyty spasują, więc to nie jest argument za obacaniem ani przeciw chłodnicy z mk2.witus29 pisze:ale jeżeli wejdzie w pas mk3 i będzie się to dało założyć, i spasują uchwyty chłodnicy klimy
Na pewno nie wejdzie idealnie, ale wejść z grubsza musi.
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Z uchwytami nie ma problemu przespawanie uchwytów to kwestia 30 minut. A po tym zabiegu praktycznie p&psas_gti pisze:chyba nie sądzisz, ze po odwróceniu chłodnicy te uchwyty spasują
Tak też może i jest ale chłodnicę z mk3 mam a z g60 nie mam, a szukać tego i obkładać się kolejnymi gratami mija się z celem.sas_gti pisze:zaadaptować chłodnicę z mk2 g60 niż obracać z mk3
Ostatnio zmieniony czw wrz 30, 2010 22:39 przez witus29, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no nie wiem, ja tam jakoś tego całego obracania nie widzę. Kupa problemów wyjdzie. Przecież jak obrócisz to króciec wodny będzie odwrócony do przodu samochodu a nie w stronę silnika.
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie tak chcę odwrócić.sas_gti pisze:Przecież jak obrócisz to króciec wodny będzie odwrócony do przodu samochodu a nie w stronę silnika
Napiszę Ci to tak: Trzymając chłodnicę przed sobą (za plastikowe elementy) odwracam ją o 180* w prawo (czyli wyjścia są nadal w stronę silnika , ale po przeciwnej stronie)
Pytałem znajomego który pracuje przy produkcji chłodnic powiedział, że niema żadnych przeciwwskazań w moim wypadku.
- Paweł Marek
- V.I.P.
znaczy plastyk będziesz spawał? Piszę o plastykowych bolcach wystających w dół z chłodnicywitus29 pisze:przespawanie uchwytów to kwestia 30 minut
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Tak dokładnie plastik. Przespawać trzeba tylko 4 miejsca na śruby, które trzymają chłodnicę w pasie.Paweł Marek pisze:znaczy plastyk będziesz spawał? Piszę o plastykowych bolcach wystających w dół z chłodnicy
Ps.W tej chłodnicy z ABF-a którą mam nie ma tych bolców.