16v PL + Digifant 1
auto niezaleznie od temperatury wchodzi samoczynnie na obroty i trzyma ok 2500 co jest dosc denerwujace. Raz tak jest od razu, czasami po ponownym odpaleniu a czasami tak po prostu.
Odpialem krokowke i problem wystepuje nadal
jakies sugestie?
1.816v + digi 1 obrotami zyja wlasnym zyciem
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
taaaaaaaaaaaa lewe powietrze, znajdz "fabryczna" nieszczelnosc w niedalekim sasiedztwie glowicy i sie naprawi ewentualnie skoryguj zaplon bo moze powiekszac klopot
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
-
- Mały gagatek
zgadzam sie z tym co napisał Evo
za przepustnica masz takie dwa wezyki i byc moze ona puszczaja lewe powietrze.
U mnie ostatnio było tak, że wolne obroty na zimnym silniku były w granicach 3.5 tys obrotów, dziwnie sie wkręcał a jak sie zagrzał to wolnych obrotów zero !!
Zapalic ciezko jak cholera, ale..
Od sterownika na podszybiiu miałem jakas wolna wtyczke i ona sie przypeikła do kolektora wylotowego. stykły sie kable i strasznie to namieszało.
Oderwałem to, zaizolowałem i Golf jak nowo narodzony ! wolne oborty w granicach 1200 i ani drgnie odpala od pierwszego i wkreca sie bardzo ładnie.
A o tym, ze ma kopa to nawet nie mówie :]
za przepustnica masz takie dwa wezyki i byc moze ona puszczaja lewe powietrze.
U mnie ostatnio było tak, że wolne obroty na zimnym silniku były w granicach 3.5 tys obrotów, dziwnie sie wkręcał a jak sie zagrzał to wolnych obrotów zero !!
Zapalic ciezko jak cholera, ale..
Od sterownika na podszybiiu miałem jakas wolna wtyczke i ona sie przypeikła do kolektora wylotowego. stykły sie kable i strasznie to namieszało.
Oderwałem to, zaizolowałem i Golf jak nowo narodzony ! wolne oborty w granicach 1200 i ani drgnie odpala od pierwszego i wkreca sie bardzo ładnie.
A o tym, ze ma kopa to nawet nie mówie :]