WSKAZNIK PALIWA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
WSKAZNIK PALIWA
Witam mam niemaly problem gdyz wskaznik paliwa caly czas pokazuje 0 a zegary sa dobre bo nawet kupilem nowe i jak sie okazalo wszystko jest ok. Tak wiec nie mam pojeci i prosze o pomoc
mialem podobny problem, kombinowalem na w-tkie sposoby, u mnie wyszo ze nie bylo jakiegos styku w kabelkach pod tym pierscieniem w bagazniku.
Porponuje Ci zewrzec dwa kabelki ktore ida do wskaznika(chodzi o te w bagazniku pod piersceniem,gdzie masz ta klamre - masz 4 kabelki, 2 ciensze sa wlasnie od czujnika, pamietaj wlaczyc zaplon) i zobaczysz czy podniesie sie kontrolka - jesli tak to znaczy ze powienienes sie rozejrzec za nowy m czujnikiem paliwa - koszt ok. 50 zeta
jak bedziesz zwieral kabeki to najlepiej zeby ktos siedzial n amiejscu kierowcy i patrzyl cos ie dzieje
jak juz sprawdzisz co i jak to napisz, sprobuje pomoc bo naprawde meczylem sie z tym u siebie dluzszy czas i na w-tkie sposoby
Porponuje Ci zewrzec dwa kabelki ktore ida do wskaznika(chodzi o te w bagazniku pod piersceniem,gdzie masz ta klamre - masz 4 kabelki, 2 ciensze sa wlasnie od czujnika, pamietaj wlaczyc zaplon) i zobaczysz czy podniesie sie kontrolka - jesli tak to znaczy ze powienienes sie rozejrzec za nowy m czujnikiem paliwa - koszt ok. 50 zeta
jak bedziesz zwieral kabeki to najlepiej zeby ktos siedzial n amiejscu kierowcy i patrzyl cos ie dzieje
jak juz sprawdzisz co i jak to napisz, sprobuje pomoc bo naprawde meczylem sie z tym u siebie dluzszy czas i na w-tkie sposoby
sprawdz jeszcze czy przypadkiem nie masz moze styku z kabelkow od czujnika ale nie przy kostce tylko przy samym czujniku, bo dokladnie tak bylo u mnie, podlaczylem i ok a jesli chodzi o wymiane to nie nazlezy to do prostych rzeczy, ja pojechalem do kumpla, ktory jest mechanikiem amatorem i zapalencem motoryzacji i on stwierdzil ze jest tam za malo miejsca zeby wymienic ten czujnik, wiec jesli faktycznie jest walniety to nie obedzie sie bez wymontowania baku, a to juz nie jest takie easy :/ ale sprawdz kabelki przy samym czujniku najpierw!!