[MKIV] Czerwone kombi z czarnymi elementami
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam, macie gdzieś na dyskach, ew. widzieliście gdzieś w sieci zdjęcia czerwonego mk4 z pomalowanymi na czarno elementami (grill, znaczki, felgi, lusterka)? Zastanawiam się w jakim kierunku iść z modami w moim vw.
Pozdro,
DD
[EDIT]
Cholera, pomyliłem działy... :/ Mogę prosić moda o przeniesienie do działu z poszukiwaniem zdjęć?
Pozdro,
DD
[EDIT]
Cholera, pomyliłem działy... :/ Mogę prosić moda o przeniesienie do działu z poszukiwaniem zdjęć?
DuDa, nie variant, i nie ma czarncyh felg, ale czerwono czarne połączenie może wyglądać nieźle
Sorry za jakość zdjęcia
Sorry za jakość zdjęcia
Do czerwonego chyba nic innego nie pasuje. A takie czarne (oczywiście na połysk) lusterka mogłyby wyglądać nieźle. Do tego czarne słupki... może być miodzio.
DuDa, to jest jeden z bardziej oklepanych modów, więc możesz poszukać na forum
Tak jak kolega Shmatan powiedział wyżej słupki i lusterka na czarno, natomiast listwy w kolor nadwozia, grill czerwony bez znaczka!!czarne lampy soczewkowe i felgi BCcustom MONO LAGGERA.
coś w tym stylu:
coś w tym stylu:
Kod: Zaznacz cały
http://img842.imageshack.us/img842/5241/359vwgolfiv.jpg
No PAIN no GAIN.
taki tam zwyczajny biały mk4
viewtopic.php?f=89&t=491802&p=5900584#p5900584" onclick="window.open(this.href);return false;
sprzedam: felgi 18",opony Matador 225/40/r18,lampy tył highline(dymione) w dobrej cenie.
viewtopic.php?f=89&t=491802&p=5900584#p5900584" onclick="window.open(this.href);return false;
sprzedam: felgi 18",opony Matador 225/40/r18,lampy tył highline(dymione) w dobrej cenie.
po pierwsze fuj, po drugie będzie jak połowa pojazdów z forumhe4vy pisze: listwy w kolor nadwozia, grill czerwony bez znaczka
Listwy czarne, dokładki ew. w kolor i czarny grill ze znaczkiem (a najlepiej czarne szczeble, wokół znaczka w kolor i czarny znaczek - o jak u mnie )
Shmatan, nie obraź się, ale u Ciebie dennie wyglądają te czarne listwy na fotkach O niebo lepiej byłoby gdybyś sam je pomalował w kolor nadwozia. Czarne matowe listwy to szalone lata 80 i 90.. Nie uważasz, że pora iść na przód? Widziałeś, żeby teraz robili samochody z czarnymi matowymi listwami wokół?? a co do znaczka czarnego w grillu, to właśnie połowa forum tak robi -o to też jest denne.. Najlepiej zaspawać wcięcie na masce i grill bez znaczka w kolorze nadwozia i czarne lampy Z resztą - DuDa samochód i niech on sobie decyduje
No PAIN no GAIN.
Lusterka chciałbym czarne, ale polerowane. Nie wiem, jakby się polerowane słupki prezentowały i jak je zrobić, oklejać czy lakierować? Zmiana lamp, to na chwilę obecną dalekie plany ze względów finansowych. Teraz zbieram na felunek, co by na wiosnę kupić.
Co do grilla, to jest zagwozdka. Bo podobają mi się oba rozwiązania. Mody i tak ruszą za jakiś czas, to może coś nowego wypłynie.
Czarne listwy mogłyby pasować do lusterek (jak już będą czarne). Te listwy na drzwiach da się normalnie polakierować pod kolor? Nie ma odprysków jak ktoś obok drzwiami uderzy? W końcu to chyba z gumy jest.
Co do grilla, to jest zagwozdka. Bo podobają mi się oba rozwiązania. Mody i tak ruszą za jakiś czas, to może coś nowego wypłynie.
Czarne listwy mogłyby pasować do lusterek (jak już będą czarne). Te listwy na drzwiach da się normalnie polakierować pod kolor? Nie ma odprysków jak ktoś obok drzwiami uderzy? W końcu to chyba z gumy jest.
plastik. Zawsze będą odpryski po uderzeniu ...to chyba z gumy jest.
No PAIN no GAIN.
he4vy, Ta - bo najlepiej kierować się modą, prawda ? śmieszy mnie takie podejście jak
Co się komu podoba, ale "tuning" w założeniu ma być indywidualny, a kopiowanie 3/4 forum, i modyfikacje które mają wszyscy (tutaj- malowanie listw) zbyt indywidualne nie są.
grill bez znaczka moim zdaniem nigdy nie wyglądał, i nie będzie wyglądał dobrze- no chyba że na mk3
to co? kiedyś to było ładne, a teraz jest fe? a jak moda wróci, to będziesz zdzierał farbe ?he4vy pisze:Czarne matowe listwy to szalone lata 80 i 90
Co się komu podoba, ale "tuning" w założeniu ma być indywidualny, a kopiowanie 3/4 forum, i modyfikacje które mają wszyscy (tutaj- malowanie listw) zbyt indywidualne nie są.
grill bez znaczka moim zdaniem nigdy nie wyglądał, i nie będzie wyglądał dobrze- no chyba że na mk3
ahaha rozbawiłeś mnie moda wróci ... w vw golfie VII w 2013roku będą matowe listwy i wszystkie samochody produkowane będą mieć w okół matowe listwya jak moda wróci, to będziesz zdzierał farbę ?
Nie zauważyłem tu na forum mody 'na lakierowanie listw' Po prostu z listwami pod kolor nadwozia golf wygląda na nowszy samochód tak jakby był odmłodzony Szczególna moda jaka tu panuje to na grill z czarnym znaczkiem i to raczej nie jest indywidualne, tylko poddanie się powszechnym trendom. Ta sama historia z lampami hella black etc..
Shmatan, postaw swojego golfa na jakimś konkursie np Twój golf typu old school(z matowymi listwami) vs jakiś biały golf z listwami pod kolor nadwozia,dokładkami pod kolor nadwozia oraz czarnymi słupkami. Do którego by więcej kobiet podeszło? Nie ważne czy na wsi czy w mieście czy nie wiem gdzie jeszcze, ale jestem pewien, że do białego golfa czy o jakimś innym kolorze, aby zrobiony tak jak wyżej napisałem by podeszły wszystkie. Świat pędzi na przód, motoryzacja się rozwija, a także stylistyka - wymagania są większe i 'nowoczesność' jest MODĄ!
Dam Ci przykład który zauważyłem wczoraj. Stoję na przystanku - jedzie audi a3 rocznik około 2000 (fabrycznie z małym grillem) i te audi jest obniżone, nie ma żadnych matowych listw, całe czarne, z przodu z czarnym wkładem lampy typu LED!(które na forum są tak strasznie nie lubiane) i zderzak z dużym grillem z wyższego modelu audi a3. Na forum tutaj taki tuning uważany jest za "wioskowy" - zatem, dlaczego ludzie tak się za nim oglądali w centrum miasta? Dosłownie wszyscy! Bo jest i będzie zawsze moda na nowoczesność! Nawet człowiek, który lubi stare samochody - powie o takim aucie "niezła bryka".
Gdyby jechał taki golf jak Twój, tylko może np. srebrny z matowymi listwami, to przejechałby jak cień! Nikt by nawet nie zwrócił uwagi i tu pozostaje postawić pytanie czym w takim razie jest Tuning?
Ja jako grafik,nieco znam się na kompozycji kolorów i powiem Ci Shmatan, szczerze, że u Ciebie jest przesada z tymi czarnymi dodatkami. Zwłaszcza lampy i grill szpecą Ci samochód
o to fotki:
1.(jak dla mnie to jest idealni zrobiony 5cio drzwiowy golf,mógłby być tylko bez tych okularów na lampach)
2.
3.
ps: przy grillu bez znaczka, golf wydaje się być wizualnie szerszy. Przynajmniej u mnie tak jest. Zamieniam grille co jakiś czas i mam porównanie
No PAIN no GAIN.
Re: [MKIV] Czerwone kombi z czarnymi elementami
Po pierwsze: nie bijcie się. Każda modyfikacja to sprawa gustu. Najważniejsze, to nie przesadzić.
Swoją drogą, to nie wiem, jak wy jeździcie tymi samochodami po obniżeniu. Bałbym się więcej niż 40km/h jechać.
Serio? Jakoś mi się nigdy nie widział taki ekstremalny tunning. Zawsze kręciły mnie skromne modyfikacje, jakaś felga, czarne szyby, mała dokładka.he4vy pisze: 1.(jak dla mnie to jest idealni zrobiony 5cio drzwiowy golf,mógłby być tylko bez tych okularów na lampach)
Swoją drogą, to nie wiem, jak wy jeździcie tymi samochodami po obniżeniu. Bałbym się więcej niż 40km/h jechać.
Dobrze to ująłeś 'ekstremalny" co do jakości. To na pewno kiepskie jest - laminat.. ale wygląda świetnie nie licząc tych naklejek na drzwiach i okularów na lampach. Kompozycja kolorów jest idealna. Nie za dużo chromu i nie za dużo czerni, wszystko z głową zrobione i raczej o to chodzi, żeby nie przesadzić z tą czernią.Serio? Jakoś mi się nigdy nie widział taki ekstremalny tunning.
No PAIN no GAIN.
he4vy, nieraz ludzie odwracają sie za takim A3 z troche innych powodów i nie zawsze myslą "fajna bryka" tylko często "udaje fajną brykę" albo "lol":) Dla Ciebie ten czerwony Golf to ideał a dla mnie ledstyle, siatex, obnizanie dokładkami i właśnie tuningowy spadek z lat 90 a o kompozycji kolorów nie wspomne bo tam jej nie ma. Każdy bedzie miał inne zdanie na ten temat gusta sa rózne i po tym temacie wiadomo dlaczego sie o niech nie dyskutuje. Nie wypada też pisac krytycznie o latach 90 bo tak jakby mk4 było projektowane gdzies w połowie tych lat