Jaki transmiter fm polecacie?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam,
Jestem posiadaczem fabrycznego radia alpha, nie chiałbym go zmieniać bo naprawde ładnie gra. Niestety to zwykły kaseciak i chciałbym kupić transmiter fm na karte pamięci pod gniazdo zapalniczki. Na allegro jest ich mnóstwo. Kiedyś już jeden kupiłem za ok. 35 zł i powiem szcerze na początku byłem podniecony jego funkcjonalnością, ale jakość emisji fal jest conajmniej kiepska. Jak się zrobi ciut głośniej słychać szumy i zkłócenia. Jak słucham FM mogę zrobić na full i nic nie trzeszczy - mam czysty dźwięk. Zwracam się wieć z pytaniem czy macie może podobny sprzęt który byłby godny polecenia?
Jestem posiadaczem fabrycznego radia alpha, nie chiałbym go zmieniać bo naprawde ładnie gra. Niestety to zwykły kaseciak i chciałbym kupić transmiter fm na karte pamięci pod gniazdo zapalniczki. Na allegro jest ich mnóstwo. Kiedyś już jeden kupiłem za ok. 35 zł i powiem szcerze na początku byłem podniecony jego funkcjonalnością, ale jakość emisji fal jest conajmniej kiepska. Jak się zrobi ciut głośniej słychać szumy i zkłócenia. Jak słucham FM mogę zrobić na full i nic nie trzeszczy - mam czysty dźwięk. Zwracam się wieć z pytaniem czy macie może podobny sprzęt który byłby godny polecenia?
I'll be back...
- AdiWRoc
- Gadatliwa bestia
miałem podobną instalacje ale u mnie nie było szumów i zakłóceń, marki i modelu nie pamiętam bo to jakiś zwykły pod zapalniczke i podpinany przez kabel jack, mało tego pare osób wkoło mnie odbierało to samo jak jechałem większą grupą w trase i nie narzekali, teraz sprzęt leży gdzieś na półce i zbiera kurz
Moje XX Jahre viewtopic.php?f=88&t=391092" onclick="window.open(this.href);return false;
Sarkazm TEAM Member
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ... "
Sarkazm TEAM Member
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ... "
ważne żeby miał tzw fx, jest to system dzięki któremu nie będzie szumów i jest ładna jakoś stereo, oraz żeby nadawał na ok 10m wtedy będziesz miał i mocny sygnał, najlepiej jak by go podłączyć pod baterie, mniej zakłóceń lecz, nawet z tymi opcjami nie liczcie na cud gra to lepiej ale czegoś brakuje.
A nie lepiej zainwestować w dobry adapter-kasetę? Jakość na pewno będzie lepsza, aczkolwiek trzeba znaleźć dobry adapter. Osobiście mogę polecić adapterki marki Hama - jest stereo, mocny dźwięk, mało zakłóceń.
Słychać "mielenie" taśmy kasety. Ogólnie lepiej jest kupić normalne radio z cd/mp3 bo w przypadku transmitera jest bardzo duża strata jakości i głośności.
Wiem z doświadczenia - najpierw miałem 2 transmitery kasety, później taki na fale radiowe (z pilotem, który czasem działał) aż w końcu kupiłem inne radio.
Ostatnio podłączyłem transmiter i przeżyłem lekki szok. Nie wiem jak można było słuchać muzyki tak kiepskiej jakości. Szum, zagłuszany przez muzykę
Wiem z doświadczenia - najpierw miałem 2 transmitery kasety, później taki na fale radiowe (z pilotem, który czasem działał) aż w końcu kupiłem inne radio.
Ostatnio podłączyłem transmiter i przeżyłem lekki szok. Nie wiem jak można było słuchać muzyki tak kiepskiej jakości. Szum, zagłuszany przez muzykę
armi, Zgadzam się z kolegą, wole wrzucić płytę z starymi mp3 niż mieć nową muze na trasmiterze... najlepsza opcją będzie radio z mp3, niby na allegro są już od 150zł ale znajomemu padło po pół roku więc lepiej dołożyć...
-
- Nowicjusz
Ja mam kasetę za 20pln w radiu Gamma. Tragedii nie ma ale i nie ma rewelacji. Przy większej głośności słychać trzaski. Posłuchać okazyjnie można ale nie jest to sprzęt audiofilski. Jak komuś kasy zbywa to może zaopatrzyć się w takie coś: http://allegro.pl/adapter-aux-in-do-mcd ... 35234.html" onclick="window.open(this.href);return false; ale to juz spora cena - za to jakość chyba najlepsza.
OxiDizer, osobiście nie miałem z tym doczynienia, ale ogólnie chyba lepiej dać za dobrą używkę, dobrej firmy tj. np. jakiś Jvc'ik mp3 albo nawet zwykły cd za 100zł, niż takie cudo:)
Co kto woli, jeśli ktoś strasznie upiera się przy ori sprzęcie, może i to by wydało, świat należy do odważnych: )
Co kto woli, jeśli ktoś strasznie upiera się przy ori sprzęcie, może i to by wydało, świat należy do odważnych: )
transmiter fajna zecz,ja uzywam jako ladowarke samochodowa do fona i zestaw glosnomowiący.oczywyscie zadko ale...ma wyjscie usb wiec laduje mi telefon.choc mam usb w radiu ale nie chce obciązac radia telefonem,nie wiem czy pobor nie bylby za duży.a zestaw glosnomowiacy...wyjscie na sluchawki z fona pod transmiter i dziala.ale jak pisalem fajne na poczatku potem komu sie chce to podlanczac...a jakosc muzy bleeee
Cóż, na pewno nie kupię radia za 200 zł bo nie dorówna na pewno jakości temu które mam w tej chwili. Po tych postach na kolejny transmiter też się raczej nie zdecyduję bo tak naprawdę nie ma pewności jak to będzie grało. cóż trzeba odłożyć na jakieś porządne radyjko w takim razie. Dzięki za wypowiedzi. pozdr
I'll be back...