Niepokojące wycie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Niepokojące wycie
Witam!!!! Posiadam vw golf mk2 o pojemności 1600. Mój problem dotyczy niepokojącego wycia (szumienia ) . Najmocniej wyje przy prędkości ok 70-80 km/h, niezależnie czy jedzie się na luzie czy sprzęgle itp. Wymieniłem łożyska z prawej strony (bo wydawało mi się że głos dochodzi z przedniego prawego koła) ale to nie pomogło. Później wymieniłem końcówkę drążka kierowniczego od strony kierowcy i zaczeło wyć ciszej lecz gdy skrencam w lewo to wycie narasta .Jeszcze jednym objawem jest problem cofnięcia pod górkę (trzeba przy cofaniu pod górkę dodać dużo gazu aby cofnąć )Dodam jeszcze że w skrzyni jest olej już stary i bardzo rzadki . Mogło by coś pomuc wymienienie oleju w skrzyni ?????????? Czy to może inna przyczyna?????????????????????
- Tomasz Bis
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Niepokojące wycie
Sprawdzałeś przeguby wewnętrzne ?
Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Niepokojące wycie
łożyska z lewej wymień
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Niepokojące wycie
Dzięki za odpowiedz.Wymieniłem łożysko i wyje dużo ciszej ,sprawdziłem także przeguby wewnętrzne z prawej strony i raczej są do wymiany, także myślę że jak wymienie ten przegub wewnętrzny będzie całkiem ok .Jeszcze raz dzięki za odpowiedz!!!!!!!!!!
Niepokojące wycie
Jak kolega sprawdzał te przeguby? Je raczej można sprawdzić dobrze ale tylko przy pełnym demontażu i ściągnięciu osłony (posprawdzać luzy na koszyczku, piaście wewnętrznej itd.). Bo narazie to tak kolega na chybił-trafił części wymienia
Niepokojące wycie
A jak skrzynia się wysypie to jak to wygląda ,tzn koła się natychmiast zatrzymają ? I czy da się cholowac takie auto?