stukanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
stukanie
Witam.. chopaki mam taki problem i niewiem co to jest czy wał napędowy sie poluźnił czy poduchy na silniku czy gdzie..
ale jak jade tam od 2 biegu i wyżej... too gdy odpuszcze gaz i nagle szybko wdepne to słychać takie stukanie jakby coś gdzieś było luźne i to słychać bardziej z przodu albo normalnie jade silnik hamuje i nagle depne bo chce przyśpieszyć to znów jest to stukanie.. i co to może być?
ale jak jade tam od 2 biegu i wyżej... too gdy odpuszcze gaz i nagle szybko wdepne to słychać takie stukanie jakby coś gdzieś było luźne i to słychać bardziej z przodu albo normalnie jade silnik hamuje i nagle depne bo chce przyśpieszyć to znów jest to stukanie.. i co to może być?
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Re: stukanie
Witam
Czy to jest 1 stuk czy sie powtarza? No i kolego tak sie nie jezdzi ze nagle dodajesz i puszczasz gaz. Bo za chwile wszystko bedzie stukało. Gazujesz delikatnie i tak samo gaz puszczasz delikatnie. to nie czołg.
Pozdro
ZC
Czy to jest 1 stuk czy sie powtarza? No i kolego tak sie nie jezdzi ze nagle dodajesz i puszczasz gaz. Bo za chwile wszystko bedzie stukało. Gazujesz delikatnie i tak samo gaz puszczasz delikatnie. to nie czołg.
Pozdro
ZC
stukanie
no wiem że sie tak nie jeździ, spokojnie nie jeżdze jak no mówiąc ciota jakaś ale to sprawdzałem co tak stuka.. no to jest 1 stuknięcie jak dodam gazu, ale ogólnie nie powinno tak być gdy szybko dodam gazu
stukanie
mówicie że to na tyle jest?.. zauważyłem teraz ze to przy każdej zmianie biegu jest, i ja to słysze bardziej z przodu niz z tyłu
stukanie
W golfie przy pękniętej prawej tylnej tulei wahacza stuknięcia słyszałem (tak mi się wydawało) przy lewym przednim kole, dźwięk tak się niesie a są one na wysokości +/- przednich foteli. Ale wcale nie muszą to być tuleje ! Jak mówiłem sprawdź na stacji. Jeszcze jedno, stuknięcia pojawiają się tylko i wyłącznie przy zmianie biegów ? Jeżeli tak spróbuj zmienić bieg przy 2 tyś obrotów i blisko 3 tyś, sprzęgło puszczaj jak podczas kursu i daj znać o wszystkim po wizycie na stacji.
Pozdro.
Pozdro.
stukanie
no wiesz jak te sprzegło puszcze tak troche ostro to czuć delikatnie stuknięcie.. a jak płynnie to jest wszystko ok. no podjade na tą stacje zeby mi tam zobaczyli co go boli. a najbardziej to słychać właśnie jak dam szybko gazu np. jak wyprzedzam i nagle przyszpieszam. Dzieki chopaki za małą pomoc napewno tu napisze co było przyczyną tych stuków
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Re: stukanie
Zacznij od sprawdzenia na szarpakach stan zawieszenia. Ja stawiam na wahacz. Wybita tylnia tuleja w przednim wahaczu.Antonioo pisze:no wiem że sie tak nie jeździ, spokojnie nie jeżdze jak no mówiąc ciota jakaś ale to sprawdzałem co tak stuka.. no to jest 1 stuknięcie jak dodam gazu, ale ogólnie nie powinno tak być gdy szybko dodam gazu
Pozdro
ZC
stukanie
no to chopaki troche mnie to wszystko kosztowało ale miałem z tyłu drązek rozje... tak że koło całe latało i tuleje na wahaczach.. i już to pukanie znikło.. ale mam jeszcze sprzegło jakieś na wale uszkodzone lekko i czuć jeszcze delikatne puknięcie i to może też to być