wymiana przedniej poduszki pod silnikiem golf MKII- foto

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
rafus
Grupa Świętokrzyska
Grupa Świętokrzyska
Kontakt:

Post autor: rafus » ndz lis 22, 2009 00:39

Witam! zamieszczam foto porade jak wymienic poduche pod silnikiem, moze sie komus przyda :)

Roboty nie jest duzo, jak srubki daja sie rozkrecic bez problemowo to jedna godzina powinna wystarczyc.

Obrazek
a wiec, do wymiany poduchy pod silnikiem bedzie na potrzebna poducha:), WD-40, podnosnik, klucze i plaster z opatrunkiem (tak było w moim przypadku)

Obrazek
stawiamy golfika na jakims plaskim twardym terenie podkladamy podnosnik pod miche olejowa. Miedzy miche a podnosnik najlepiej wlozyc jakis kawalek drewna.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
psikamy WD-40 we wszystkie srubki tak dla pewnosci zeby gladko szło odkrecanie (jedna nakretka przykrecana od góry, i dwie śruby u dołu poduchy)

Obrazek
Ja najpierw odkreciłem ta u gory podlewarowałem silnik do gory zeby łapa silnika wyszla z poduchy, nastepnie odkrecamy dwie sruby u dołu.

Obrazek
jak juz odkrecimy wszystko, wyciagamy stara poduche. Najlepiej przeciagnac ja pod wezem od chłodnicy, gałdko nie idzie ale da rade

Obrazek
Obrazek
poducha wyciądnieta, robimy przerwe :food: :pub: :kibel: :kibel:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
zeby lipy nie było i na drugi raz robota gładko szła robimy porzadek z zardzewialymi srubkami, czyscimy i smarujemy twaotem

Obrazek
Obrazek
wkładanie poduchy robimy w odwrotnej kolejnosci od wymowania

Gdyby cos bylo nie tak w mojej poradzie, prosze pisac. Wszelkie opinie mile widziane dobre i złe.
Jezeli juz taka porada byla, prosze o jej usuniecie

Pozdrawiam i milej pracy przy naszych maszynach.
Rafus
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 00:39 przez rafus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Słowiu
Grupa Świętokrzyska
Grupa Świętokrzyska
Kontakt:

Post autor: Słowiu » pt lis 27, 2009 23:12

Super Kolego,Bardzo Dobrze Że Wstawiłeś Tą poradę,po niedzieli biorę się za Robotę.Powiedz mi tylko czy jak mam osłonę pod silnikiem i ona jest przykręcona tu do zderzaka na 4 śruby to muszę ją zdjąć czy obejdzie się?Bo kurde dużo roboty miałem żeby ją założyć i teraz znów zdejmować to lipa;/ POzdraVWiam.Slowiu

Awatar użytkownika
rafus
Grupa Świętokrzyska
Grupa Świętokrzyska
Kontakt:

Post autor: rafus » pt gru 04, 2009 23:50

niestety nie wiem jak to bedzie z osłoną bo ja takowej nie posiadam, ale mysle ze da rade.

Michal1727
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: wymiana przedniej poduszki pod silnikiem golf MKII- foto

Post autor: Michal1727 » wt wrz 07, 2010 22:48

Wielkie dzięki:D tego szukałem :) :pub:

saperek21
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: saperek21 » ndz kwie 08, 2012 09:26

Witajcie jestem tu nowy , spoglądałem na posty ale nie zauważyłem mojego problemu .
Mój problem polega na tym że ciągle jak wymieni się poduszkę pod silnikiem ciągle ok 4 miesięcy urywa mi się śruba . Już największą twardość miałem i ciągle to samo a to jest męczące . Niech mi ktoś poradzi co ja mogę zrobić bo już nawet mechanik nie wie. Proszę o POMOC....

ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”