mk III 1.6 97r AFT - gaśnie silnik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » pt maja 05, 2006 12:28

Maximus31 pisze:Zrobiło się ciepełko i silnik gasnie teraz co 500 metrów
U mnie w 1,4 takie objawy dawał warnięty czujnik ustawienia przepustnicy... Po prostu gasł po wciśnięcie sprzęgła przy dojazdach pod skrzyżowanie... Jeśli chodzi o czujnik halla to jakby zgasł to raczej byś go wogóle nie odpalił...

[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » pt maja 05, 2006 12:37

Jeśli chodzi o czujnik halla to jakby zgasł to raczej byś go wogóle nie odpalił..
dokładnie - to jednen z najwazniejszych podstawowych czujników auta

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

asasello21
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: asasello21 » pt maja 05, 2006 19:56

Miałem podobny problem (mam ten sam silnik i ten sam rocznik) a dokladnie - auto gaslo w losowych momentach (efekt byl taki jakby nagle zostal odciety zaplon), czasami po przejechaniu 10 km, czasami co kilkaset metrow. Problem pojawil sie po zimie. W warsztacie okazalo sie ze komputer pokazywal blad ktory oznaczal "brak impulsow od czujnika halotronowego" (nie wiem dokladnie co to i co to oznacza nie jestem fachowcem). Wymiana czujnika nic nie dala . Wymieniono tez cewke zaplonowa i tez bez pozytywnego rezultatu. Padlo podejrzenie na pompe wiec przeczyszczono przekaznik od pompy paliwowej. Jak na razie od miesiaca problemu nie ma wiec sadze ze to byla wina przekaznika. Moze warto to sprawdzic...

Pozdrawiam,

Voyt

**Gucio**
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: **Gucio** » pt maja 05, 2006 23:14

Ja mam taki sam problem i wymienilem juz cala droge zaplonowa zostal mi tylko ten nieszczesny czujnik halla ja wlasnie sie dzisiaj za niego zabralem ale mam problem jak go wyjac odkrecilem od aparatu i ztylu jest takie zabezpieczenie i niewiem jak je wybic czy co moze macie jakies pomysly jak go bezpiecznie wyjac niechcialbym tego schrzanic !!! Pozdro :)

[ Dodano: 05 Maj 2006 23:15 ]
a jezeli chodzi o objawy to gasnie mi przerywa kicha itd i nieraz wlasnie niemoge go odpalic

alvan
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: alvan » sob maja 06, 2006 01:14

może immobiliser ?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”