[MK4]Problem po wymianie zamków drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam Wszystkich.
Wymienałem zamki: prawy tył(używany) i prawy przód(nowy).
Po wymianie obydwa zachowują się tak samo-przy otwieraniu rygle uniosą się do końca i lekko opadają.Co utrudnia otwarcie drzwi klamką zewnętrzną.
Czy robię coś źle podczas montażu,czy mam pecha co do tych zamków?
Pozdrawiam Robert
Wymienałem zamki: prawy tył(używany) i prawy przód(nowy).
Po wymianie obydwa zachowują się tak samo-przy otwieraniu rygle uniosą się do końca i lekko opadają.Co utrudnia otwarcie drzwi klamką zewnętrzną.
Czy robię coś źle podczas montażu,czy mam pecha co do tych zamków?
Pozdrawiam Robert
Witam. Kolego jeśli masz vaga to podepnij się i sprawdź jakie są błędy. Jeśli jakieś są będziesz wiedział co szwankuje
Niestety VAG nie jest lekiem na wszystko.Błedów brak.Zamki zamykają się i ryglują.Tylko przy otwieraniu takie objawy jak opisałem.Raczej jest to usterka mechaniczna.
ustaw cięgiełko między klamką zewnętrzną a zamkiem - częsty błąd
Jak je ustawić?
Jeżeli odrygluję drzwi ręcznie to klamka zewnętrzna działa normalnie.
Jeżeli odrygluję drzwi ręcznie to klamka zewnętrzna działa normalnie.
za każdym razem przy otwieraniu klamką zewnętrzną otwierasz od środka czy podnosisz kołek rygla
jeżeli otwierasz o środka to masz do wyregulowania cięgło między zamkiem a klamką zewnętrzną - regulujemy końcówką linki którą w wkładasz w różnych pozycjach raz z przodu rynienki w klamce zewnętrznej raz z tyłu lub po środku , częste błędy to odwrotnie włożona plastikowa końcówka cięgła przy kasecie zamka , lub inne cięgło jeżeli zamek był kupiony jako używany z cięgłem
jeżeli podnosisz ryglem to uważam że masz źle złożone zamki
jeżeli otwierasz o środka to masz do wyregulowania cięgło między zamkiem a klamką zewnętrzną - regulujemy końcówką linki którą w wkładasz w różnych pozycjach raz z przodu rynienki w klamce zewnętrznej raz z tyłu lub po środku , częste błędy to odwrotnie włożona plastikowa końcówka cięgła przy kasecie zamka , lub inne cięgło jeżeli zamek był kupiony jako używany z cięgłem
jeżeli podnosisz ryglem to uważam że masz źle złożone zamki
Dzięki za porady i przepraszam,że tak długo się nie odzywałem.
Właśnie jak podniosę ryglem,to otwierają się normalnie od zewnątrz.
Zamek prawy przód kupiłem nowy(podróbka) nie był w ogóle rozbierany.
Właśnie jak podniosę ryglem,to otwierają się normalnie od zewnątrz.
Zamek prawy przód kupiłem nowy(podróbka) nie był w ogóle rozbierany.