Jak lekko sie zagrzeje, to mocno szarpie - co jest grane?

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
alex1919
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: alex1919 » czw sie 26, 2010 21:19

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... RATUNKU!!!

Problem przeniosl sie tez na gaz :panna: Objawy na gazie sa latiwejsze do diagnozy i jest troche inaczej niz na beznynie. Pierwsze co, to pojechalem do gazownika i on powiedzial "gubi zaplon". Rzeczywiscie jest taki jakby efekt przerywania czy czegos przy dodawaniu gazu, ale nie zawsze. Najszybciej mozna to zrobic przygazowujac, nie dac zejsc obrotom do dolu i znowu przygazowac. Szlychac wtedy taki dziwny dziek -jakby wlasnie przerywanie. Efekt taki, ze auto sie nie zbiera i szarpie (takie serie krotkich szarpniec), nie dymi bo nie ma czym. Podejzewam, ze wlasnie na benzynie jest dokladnie ten sam problem. Tylko co do ******* sie z tym stalo?????
Na beznzynie gdy "to" sie zaczyna potrafia falowac troche obroty (w dol), na gazie nie. Na beznyzynie tez tlepie sie wtedy silnik, na gazie nie.
W jednym i w drugim przypadku czupaliwo - odpwiednio gaz lub benzyne.

Wymienilem dzis przewody WN i poprawy zadnej.
Moj osobisty typ to cewka, ale jak ja sprawdzic??? Nic innego mi nie przychodzi do glowy, no moze poza sterownikiem silnika, o ktorym juz wspominalem wczesniej.

Awatar użytkownika
alex1919
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: alex1919 » pt wrz 03, 2010 10:22

Auto naprawione!!!

Dla ciekawych i majacych podobne problemy pisze co bylo nie tak.

1. Zapchany katalizator - tak, tak... wszycy wczesniej mowili ze to strumienica, a to byl 16-letni kat :/
2. Przestawiony rozrzad o jeden zab

Problemy poboczne:
3. Nie dzilajaca sonda lambda
4. Wypalone swiece - mialy jakies 10kkm, ale musialy dostac mocnow w :ass: jak zaczely sie jaja

Jędruś96
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Jak lekko sie zagrzeje, to mocno szarpie - co jest grane

Post autor: Jędruś96 » wt cze 21, 2011 16:11

Jak rozwiązałeś swój problem? Bo zrobiło mi się coś podobnego, może masz namiar na kogoś kto by mi mógł coś doradzić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”