Mam taką kontrolkę (pierwsza od lewej, zaznaczona strzałką). Wiadomo, że powinna się świecić, kiedy pasy są niezapięte, ale się nie świeci...
W szukajce wyczytałem, że obwód jej sygnalizacji powinien być podpięty pod bezpiecznik nr 16 (min. poduszki i abs),
których kontrolki u mnie działają jak w instrukcji, więc bezpiecznik wykluczam...
Pytanie brzmi, czy ta kontrolka w ogóle działa w MK3, czy jest "martwa", bo w trójkach nie było sygnalizacji niezapiętych pasów?
A może to nie ten bezpiecznik, który wspomniałem?
Jak to jest w waszych MK3???
[MK3] Kontrolka niezapiętych pasów bezpieczeństwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jednak byly, tylko pewnie na inne rynki...GSOWIEC pisze:Pytanie brzmi, czy ta kontrolka w ogóle działa w MK3, czy jest "martwa", bo w trójkach nie było sygnalizacji niezapiętych pasów?
Sprawdz jaki masz indeks na przekazniku w pozycji nr 9. U mnie jest 36- czyli norma, bez sygnalizacji zapietych pasow (tylko sygn. wlaczonych swiatel).
Zygnalizacja zapiecia pasow - 4 lub 29
Dokładnie ! Też o tym myślałem... Ale niestety nie mam takowychmachu pisze:Mam golfa w wersji meksykańskieji i taką kontrolke. Musisz sprawdzić pod fotelem kierowcy czy do zapięcia pasa dochodzą przewody.
A jesteś pewien, że to TE przewody - a nie np do podgrzewania foteli (Pytam bo u siebie grzanych nie mam i nie wiem ja biegną ich przewody...)