Jaki transmiter fm polecacie?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
cens
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: cens » czw wrz 02, 2010 19:51

Witam,
Jestem posiadaczem fabrycznego radia alpha, nie chiałbym go zmieniać bo naprawde ładnie gra. Niestety to zwykły kaseciak i chciałbym kupić transmiter fm na karte pamięci pod gniazdo zapalniczki. Na allegro jest ich mnóstwo. Kiedyś już jeden kupiłem za ok. 35 zł i powiem szcerze na początku byłem podniecony jego funkcjonalnością, ale jakość emisji fal jest conajmniej kiepska. Jak się zrobi ciut głośniej słychać szumy i zkłócenia. Jak słucham FM mogę zrobić na full i nic nie trzeszczy - mam czysty dźwięk. Zwracam się wieć z pytaniem czy macie może podobny sprzęt który byłby godny polecenia?

I'll be back...

Awatar użytkownika
AdiWRoc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: AdiWRoc » sob wrz 04, 2010 08:38

miałem podobną instalacje ale u mnie nie było szumów i zakłóceń, marki i modelu nie pamiętam bo to jakiś zwykły pod zapalniczke i podpinany przez kabel jack, mało tego pare osób wkoło mnie odbierało to samo jak jechałem większą grupą w trase i nie narzekali, teraz sprzęt leży gdzieś na półce i zbiera kurz

Moje XX Jahre viewtopic.php?f=88&t=391092" onclick="window.open(this.href);return false;
Sarkazm TEAM Member
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ... "

Dani90
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Dani90 » pn wrz 06, 2010 21:05

ważne żeby miał tzw fx, jest to system dzięki któremu nie będzie szumów i jest ładna jakoś stereo, oraz żeby nadawał na ok 10m wtedy będziesz miał i mocny sygnał, najlepiej jak by go podłączyć pod baterie, mniej zakłóceń lecz, nawet z tymi opcjami nie liczcie na cud gra to lepiej ale czegoś brakuje.

Grochal
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Grochal » czw wrz 09, 2010 23:20

A nie lepiej zainwestować w dobry adapter-kasetę? Jakość na pewno będzie lepsza, aczkolwiek trzeba znaleźć dobry adapter. Osobiście mogę polecić adapterki marki Hama - jest stereo, mocny dźwięk, mało zakłóceń.

Awatar użytkownika
armi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: armi » czw wrz 09, 2010 23:59

Słychać "mielenie" taśmy kasety. Ogólnie lepiej jest kupić normalne radio z cd/mp3 bo w przypadku transmitera jest bardzo duża strata jakości i głośności.
Wiem z doświadczenia - najpierw miałem 2 transmitery kasety, później taki na fale radiowe (z pilotem, który czasem działał) aż w końcu kupiłem inne radio.
Ostatnio podłączyłem transmiter i przeżyłem lekki szok. Nie wiem jak można było słuchać muzyki tak kiepskiej jakości. Szum, zagłuszany przez muzykę :grrr:

Dani90
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Dani90 » pt wrz 10, 2010 21:38

armi, Zgadzam się z kolegą, wole wrzucić płytę z starymi mp3 niż mieć nową muze na trasmiterze... najlepsza opcją będzie radio z mp3, niby na allegro są już od 150zł ale znajomemu padło po pół roku więc lepiej dołożyć...

OxiDizer
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: OxiDizer » pt wrz 10, 2010 22:13

Ja mam kasetę za 20pln w radiu Gamma. Tragedii nie ma ale i nie ma rewelacji. Przy większej głośności słychać trzaski. Posłuchać okazyjnie można ale nie jest to sprzęt audiofilski. Jak komuś kasy zbywa to może zaopatrzyć się w takie coś: http://allegro.pl/adapter-aux-in-do-mcd ... 35234.html" onclick="window.open(this.href);return false; ale to juz spora cena - za to jakość chyba najlepsza.

Maggot
M & K
M & K

Post autor: Maggot » sob wrz 11, 2010 18:18

OxiDizer, osobiście nie miałem z tym doczynienia, ale ogólnie chyba lepiej dać za dobrą używkę, dobrej firmy tj. np. jakiś Jvc'ik mp3 albo nawet zwykły cd za 100zł, niż takie cudo:)
Co kto woli, jeśli ktoś strasznie upiera się przy ori sprzęcie, może i to by wydało, świat należy do odważnych: )

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob wrz 11, 2010 22:10

transmiter fajna zecz,ja uzywam jako ladowarke samochodowa do fona i zestaw glosnomowiący.oczywyscie zadko ale...ma wyjscie usb wiec laduje mi telefon.choc mam usb w radiu ale nie chce obciązac radia telefonem,nie wiem czy pobor nie bylby za duży.a zestaw glosnomowiacy...wyjscie na sluchawki z fona pod transmiter i dziala.ale jak pisalem fajne na poczatku potem komu sie chce to podlanczac...a jakosc muzy bleeee

Awatar użytkownika
cens
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: cens » śr wrz 15, 2010 21:25

Cóż, na pewno nie kupię radia za 200 zł bo nie dorówna na pewno jakości temu które mam w tej chwili. Po tych postach na kolejny transmiter też się raczej nie zdecyduję bo tak naprawdę nie ma pewności jak to będzie grało. cóż trzeba odłożyć na jakieś porządne radyjko w takim razie. Dzięki za wypowiedzi. pozdr

I'll be back...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”