Spawanie uchwytów lampy przedniej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pavo71
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Podejmował się ktoś albo próbował spawać uchwyty lamp przedniej w golfie iv ? mam takie lampy z górnymi uchwytwami nadłamanymi i chciałem to pospawac/pokleic w jakies firmie zajmującej się spawanie plastiku. jak z trwałością takiego rozwiązania ? pozdrawiam i dzieki za odp
W ASO mozna kupic zestaw naprawczy do lampy. Obejmuje on dwa gorne mocowania. Wkreca sie je w miejsce starych. Moim zdaniem to lepsze rozwiązanie niz spawanie.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ja kupując auto cztery lata temu miałem złamany jednej uchwyt lampie...wykręciłem lampę, ładnie oczyściłem miejsce złamania i skleiłem kropelką, później namieszałem poxiliny i oblatałem to w koło. Klej może nie wygląda estetycznie ale trzyma do dziś a lampy demontowałem kilka razy. Kleje miałem pod ręką więc kosztów 0 tylko trochę pracy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=143&t=350937" onclick="window.open(this.href);return false; - w tym temacie jest fotka moich lamp, prawa lampa patrząc na fotkę, lewy uchwyt...widać klejenie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=143&t=350937" onclick="window.open(this.href);return false; - w tym temacie jest fotka moich lamp, prawa lampa patrząc na fotkę, lewy uchwyt...widać klejenie
- trzeci5
- Forum Master
Re: Spawanie uchwytów lampy przedniej
Witam moim zdaniem spawanie takiego uchwytu to najlepsze rozwiązanie ,po obrubce takiego spawu niebędzie nawet poznać ze coś było robione ,mozna też to sprubować lutownicą zespoić razem,plastik przetopić i ładnie uformować ja tak robiłem w polo IV FL i wyszło całkiem fajnie,lepirj wyglądało niż klejenie
A czy jest takie coś do mk3? Masz może numer częśći?aiv pisze:W ASO mozna kupic zestaw naprawczy do lampy. Obejmuje on dwa gorne mocowania. Wkreca sie je w miejsce starych. Moim zdaniem to lepsze rozwiązanie niz spawanie.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ETKA nie podaje żeby było takie cośjhosef pisze:A czy jest takie coś do mk3? Masz może numer częśći?
Do mk4 kosztuje 67zł
1J0 998 225 - lewa lampa
1J0 998 226 - prawa lampa
Qto, dzięki, pewnie jakby się uparł i do mk3e jakoś by przyrzeźbił. Znalazłem to: http://uk-mkivs.net/forums/t/335703.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
- pavo71
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A jak z trwałością takiego zestawu naprawczego ? bo szczerze mowiąc mam na oku ori xenon ale 4 góre uchyty ułamane ;/ bedzie z tym problem potem ?w mojej jednej lampie starej miałem ułamany uchwyt i powiem szczerze ze klejem klejąc już mi raz pękło i się boję tego rozwiązania.
witam. panowie potrzebuje szybkiej pomocy. czym skleić te "kulki" które trzymają klosz wewnętrzny lampy(reguluje się nimi światła), myślę że będziecie wiedzieć o co mi chodzi. klej do szyb i butapren odpadają. kiedyś widziałem w lampie że były klejone taki żółtawym klejem, był półelastyczny. z góry dzięki.
w razie kontaktu na gg lub tlena pisać od razu ze z forum vw.