kontrolka airbag
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka airbag
Witam wszystkich.
Własnie niedawno kupiłem golfa i postanowiłem troszke sie pobawic tzn. na poczatku zmieniłem kieronice z tego ochydnego rogala na kierownice z poduszka.A teraz mianowicie chce zrobic sobie kontrolkę airbagu czy wie ktos jak to zrobic?????Mowie ze nei ma zadnych połaczń ani kabli jak to w golfach bywa tylko jest sama kierownica z airbagiem i do niej chce zrobic sobie takowe kontrolki poduszki, ktore po pewnym czasie gasna.Pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi.
Własnie niedawno kupiłem golfa i postanowiłem troszke sie pobawic tzn. na poczatku zmieniłem kieronice z tego ochydnego rogala na kierownice z poduszka.A teraz mianowicie chce zrobic sobie kontrolkę airbagu czy wie ktos jak to zrobic?????Mowie ze nei ma zadnych połaczń ani kabli jak to w golfach bywa tylko jest sama kierownica z airbagiem i do niej chce zrobic sobie takowe kontrolki poduszki, ktore po pewnym czasie gasna.Pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi.
no to jazda
- martines
- Użytkownik
- Kontakt:
Hmm... Z tego co rozumiem masz kierownice z sensorem airbag który nigdy nie zadziala, mało tego chcesz jeszcze założyć kontrolkę airbag... To wszystko co kolego zrobiłeś i chcesz zrobić jest nie zgodne z przepisamy obowiązującymi w naszym kraju. Obawiam się że twój pojazd nie przejdzie badań technicznych.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: kontrolka airbag
Po co ci kontrolka skoro poducha nie bedzie dzialac? Zrob sobie diode i podepnij ja pod kontrolke cisnienia oleju. Beda razem gasnac i po problemie.. ale kontrolka airbagow nie uratuje ci zycia..machonei pisze:Własnie niedawno kupiłem golfa i postanowiłem troszke sie pobawic tzn. na poczatku zmieniłem kieronice z tego ochydnego rogala na kierownice z poduszka.A teraz mianowicie chce zrobic sobie kontrolkę airbagu czy wie ktos jak to zrobic?????
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- VW Baron
No co za beszczelny typMarihuana Man pisze:Może szykuje go na sprzedaż?Po co ci kontrolka skoro poducha nie bedzie dzialac? Zrob sobie diode i podepnij ja pod kontrolke cisnienia oleju. Beda razem gasnac i po problemie.. ale kontrolka airbagow nie uratuje ci zycia..

Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam. Jesli dobrze zinterpretowalem twoja wiadomosc to masz kiere z poduszka powietrzna? Jak juz masz taki bajer to wyrwij gdzies na allegro sterownik do poduszki i tasme i napinacz pasow i bedziesz mial auto wyposazone w pelnosprawna poduszke powietrzna. i wtedy kontrolka na prawde bedzie cie informowac o stanie poduszki, jak cos to nie przydymisz w kiere i z przegladem nie bedzie problemow. A w tym momencie tez nie bedzie mial problemow z przegladem bo jesli kiera weszla bez przerobek i jest homologowana to nawet z niedzialajaca poduszka nikt sie do niej nie przyczxepi
- martines
- Użytkownik
- Kontakt:
No niestety chyba jesteś w błędzie. Z tego co wiem nie może być napisu AIRBAG na fandzie jeśli jest zaślepka lub gdy sensor nie posiada sterownika. Przepisy tłumaczą to jako celowe wprowadzanie w błąd przypadkowego użytkownika pojazdu. Podobnie jest z autami które miały kiedyś wystrzelone worki i maja teraz zaślepki. Rzaden plastikarz nie odważy się zostawić napis "AIRBAG" na zaślepce.KamilW pisze:A w tym momencie tez nie bedzie mial problemow z przegladem bo jesli kiera weszla bez przerobek i jest homologowana to nawet z niedzialajaca poduszka nikt sie do niej nie przyczxepi
-
- VW Baron
Tak samo jak idziesz do lekarza po zwolnieniedjtom pisze:realia to sa takie ze na przeglądzie nie trzeba byc nawet tym autem które ma byc badane...

Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R