w golfie II (1988r.)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MrUkAs pisze:Mozesz po krotce opisac jak to zrobic? Albo jakis opis moze gdzies tego jest? Zakrecony jestem i nie jestem dobry w tych sprawach. Ciezko to zrobic, by naprawic zapalniczke? Skoro piszesz, ze 5 min to raczej nie wyglada na ciezkie...
Tunel ma z boku zatrzaski które trzeba delikatnie wypiąć. I o ile dobrze pamiętam to po wyjęciu popielniczki widać dwie śrubki które też trzeba wykręcić.daaroo pisze:nastepnie po bokach powinny byc wkrecone srubki laczace polki z tunelem i wysuwasz powoli do tylu. To by bylo na tyle jak dobrze pamietam.
Najpierw łapiesz za gumową osłonę lewarka i zwyczajnie ciągniesz w górę, powinna zejśc razem z tą ramką w której są szczeliny na drobne monety. Następnie widzisz pod osłoną jedną śrubkę na krzyżak, odkręcasz. Później masz po bokach dwie śrubki mocujące lewą półkę i osłonę kolumny kierowniczej. Wykręcasz je i delikatnie cofasz cały plastik do tyłu, schodzi z takiego naciętego bolca i już jest twój pod warunkem, że odkręciłeś gałkę ): Co do samego demontażu gniazda to ci nie pomogę, bo nie udała mi się ta sztuka ani siłowo ani sposobem. Jednak do dogięcia blaszek nie musisz tego wszystkiego robić. Zapalniczkę wyjmij siłow z gniazda, następnie sprawdź żaróweczką z dolutowanymi kabelkami, czy jest napięcie. Jeżeli jest jakimś drewienkiem lub plastikiem delikatnie odegnij blaszki, jeżeli niema musisz zdejmować panel ale bez demontażu gniazda. sprawdzasz, czy dopięta jest wtyczka, jeżeli nie - dopinasz, jeżeli jest dopięta a nie ma napięcia musisz ciągnąć nowe przewody albo szukać przerwy. Opis może trochę zakręcony ale to jest naprawdę proste.MrUkAs pisze:Problem mam z wyjeciem tego tunelu... ma ktos jakies zdjecia, jakis opis? Zatrzaski widze, ale nie wiem jak zdjac oslone skrzyni biegow, nie wiem w ogole jak sie do tego zabrac, a dzialajaca zapalniczka by sie przydala...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 134 gości