Pytanie o funkcję włącznika świateł
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Niedawno odkryłem w moim Golfie IV, że włącznik świateł można wcisnąć. Co uzyskuje się dokonując tego wciśnięcia? (Właścicielem Golfa jest od niedawna i dopiero go poznaję.) Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Niedawno odkryłem w moim Golfie IV, że włącznik świateł można wcisnąć. Co uzyskuje się dokonując tego wciśnięcia? (Właścicielem Golfa jest od niedawna i dopiero go poznaję.) Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Camber, raczej wyciągnąć, a po wyciągnięciu na pierwszym stopniu masz światła przeciwmgielne z przodu jeśli takie posiadasz, a na drugim tylne. Gdy wciśniesz włącznik świateł i przekręcisz go w prawo to będziesz mógł go wtedy wymontować np. gdy ulegnie jakiejś usterce czego Ci oczywiście nie życzę.
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
Re: Pytanie o funkcję włącznika świateł
Witam!
Serdecznie dziękuję za informacje. Faktycznie tak jest, sprawdzałem. Świeci tylko lewa lampa. Mam następne pytanie: czy oba światła są zabezpieczone oddzielnymi bezpiecznikami? Żarówka w tej lampie jest ok, więc podejrzewam, że to bezpiecznik, tylko nie wiem gdzie go szukać.
Pozdrawiam
Serdecznie dziękuję za informacje. Faktycznie tak jest, sprawdzałem. Świeci tylko lewa lampa. Mam następne pytanie: czy oba światła są zabezpieczone oddzielnymi bezpiecznikami? Żarówka w tej lampie jest ok, więc podejrzewam, że to bezpiecznik, tylko nie wiem gdzie go szukać.
Pozdrawiam
Camber, nie wiesz gdzie jest skrzynka czy który bezpiecznik odpowiada z przeciwmgielne http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk4/" onclick="window.open(this.href);return false; tutaj masz opis, a tutaj wszystkie żarówki jakie potrzebujesz http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=100748" onclick="window.open(this.href);return false;
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
Witam!
Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Bezpiecznik znalazłem, jest w porządku, żarówka też. Światła nadal nie ma, trudno. Pewnie coś w przewodach, ale to dłuższa historia, chyba że ma Pan na to jakąś radę.
Pozdrawiam
Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Bezpiecznik znalazłem, jest w porządku, żarówka też. Światła nadal nie ma, trudno. Pewnie coś w przewodach, ale to dłuższa historia, chyba że ma Pan na to jakąś radę.
Pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Camber, żarówka nie świeci dlatego że do prawej lampy nie jest pociągnięta instalacja światła przeciwmgielnego. Jak chcesz żeby świeciło to trzeba pociągnąć jeden kabelek od wtyczki w lewej lampie.
Witam!
Dzięki za informacje. Czy możliwe jest, żeby fabrycznie była podłączona była tylko jedna lampa? Jeśli tak to proszę o instrukcje w jaki sposób podciągnąć instalacje elektryczną do drugiej lampy. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Dzięki za informacje. Czy możliwe jest, żeby fabrycznie była podłączona była tylko jedna lampa? Jeśli tak to proszę o instrukcje w jaki sposób podciągnąć instalacje elektryczną do drugiej lampy. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Oczywiście, jest możliwe; w większości państw wymagane jest tylko jedno światło p-mgłowe, od strony jezdni. VW zunifikował sobie lampy i żarówki wkłada tylko tam gdzie potrzeba a instalację kładzie się w fabryce "na lewo" lub "na prawo" .
Kawałek przewodu i podpinamy się do szaro-białego we wtyku lewej lampy; prowadzimy w/g uznania do lampy prawej, zostawiając nieco luzu (nie może być żaden z przewodów w pojeździe naciągnięty!). W lampie prawej wpinamy go to tego samego pinu jak był ten w lewej.
Kawałek przewodu i podpinamy się do szaro-białego we wtyku lewej lampy; prowadzimy w/g uznania do lampy prawej, zostawiając nieco luzu (nie może być żaden z przewodów w pojeździe naciągnięty!). W lampie prawej wpinamy go to tego samego pinu jak był ten w lewej.
Bardzo dziękuję za wszelkie informacje. Jestem pełen podziwu dla Pana wiedzy. Jeszce raz dziękuję i pozdrawiam. Spróbuję coś z tym zrobić.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Jeszcze podpowiem, że piny można wykorzystać ze złącz radia głośnikowych lub zasilających typ ISO - pasują we wtyki VW.
I drobniuteńka prośba: na forum jesteśmy kolegami, Kolego
I drobniuteńka prośba: na forum jesteśmy kolegami, Kolego
Ostatnio zmieniony sob sie 28, 2010 19:23 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest mi bardzo miło, że poznałem bardzo sympatyczne osoby o dużej wiedzy i kulturze osobistej (sory za Pana) Jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady i życzę wszystkiego najlepszego. Myślę, że jeszcze nie raz skorzystam z fachowych porad. Pozdrawiam