Dystanse pod głośniki z .. Drewna... Co myslicie ??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Co myślicie o takim rozwiązaniu?? Czy to straszna kaszana by była??
Druciarstwo - to jest to co kocham ...
- RafałekVR6
- VR6 Driver
- Kontakt:
Zależy z jakiego drewna
Car audio wciąga...ehhh:D
enzo2211 pisze:Czy to straszna kaszana by była??
można, nie wiem do jakiego auta, ale zrobić dystans do mk3 z drewna to dużo pracy , z mdfu łatwiej, na tym materiale super się pracuje,
ogólnie to nie ma znaczenia z czego zrobisz, byle by było twarde i sztywne... ale czemu akurat drewno??
Re: Dystanse pod głośniki z .. Drewna... Co myslicie ??
Dlaczego tragedia ? Kto słyszy różnice pomiędzy dystansami z różnego materiału ... jakiś chętny na test ...ślepy test? Ja stawiam na brak różnicy lub nie do usłyszenia .
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Otóż mam ogólny dostęp do tego materiału... Poza tym chce sobie kupić wyżynarkę i pasowało by ją na czymś konkretnym przetestować...:VoyteQ:.. pisze:ale czemu akurat drewno??
A tak serio, to jak mam kupować te "kręgi" na allegro i płacić około 40 zeta bo tyle będzie z przesyłką i opłatą na poczcie.... to wole się pobawić i coś samemu wyrzeźbić. Do tego podobało by mi się gdyby również tapicerkę można było dodatkowo usztywnić. Wiadomo nie grało by to wtedy w boczek a do samochodu. Głośniki jakie chce montować to jakieś GMS 9600 czy jakoś tak. Bez wyciszenia drzwi tylko pod samym radiem. Ale dystans potrzebny... i tu jest BUBA bo tam podejdzie całe 60 mmm a na allegro są cieńsze więc trzeba by kleić i cudować a tak by był jednolity materiał i temat moim zdanie prostszy. Pomalować go jakimś drewnochronem, przykręcić do drzwi, na to tapicerkę, dopiero głośnik i maskownica.....
Co do gatunku drewna to pewnie sosna albo dąb tylko że dąb cholernie twardy... Powiem tak... las niedaleko to można przebierać No chyba że macie lepszy pomysł.
Sorry zapomniałem powiedzieć, że to ma być do mk IV tak więc tego nie będzie widać.
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
drewno może pęknąć wzdłuż usłojenia
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kup kawałek mdf'u i wytnij sobie jak już bardzo chcesz.W czym problem skręcić dwa dystanse ze sobą?Ze zwykłego drewna to się tylko narobisz i kupa z tego wyjdzie.
Tu masz za grosze i można zamówić impregnowane z dopłatą 1zł:
http://www.powe.com.pl/product_info.php ... ucts_id/30" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu masz za grosze i można zamówić impregnowane z dopłatą 1zł:
http://www.powe.com.pl/product_info.php ... ucts_id/30" onclick="window.open(this.href);return false;
Natural Sound
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Raadek, masz tu cytat z twojego linku
"Uwaga mamy też dystanse do golfa 4 o zwiększonej grubości do 36mm (35zł kpl)."
Żeby uzyskać moje wymarzone 60 mm musiał bym zamówić 2 komety i jeszcze w nich rzeźbić... więc zapłacił bym za to 70 zeta plus jeszcze przesyłka i do tego dłubanina... moim skromnym to się nie opyla. A o mdf pytałem i owszem... ale nawet znajomy stolarz nie ma odpadów na tyle dużych, żeby można było coś z nich zrobić... na hurtowni mam znajomego ale oni maja najgrubsze płyty 18 .. też mnie nie ratuje.
Powiem tak. Zorbie te dystanse i ocenie czy warto było... najwyżej mi się nie spodoba i wtedy będę zmuszony kupić.
Taki dystans będę robił jakieś pól godzinki to raczej niewiele, materiał mam za free to straty nie będzie. A jeśli się sprawdzi to pewnie inni którzy maja dostęp do drewna i trochę pojęcia będą sobie to rzeźbić. Ale mimo wszystko dzięki za pomoc i uwagę
"Uwaga mamy też dystanse do golfa 4 o zwiększonej grubości do 36mm (35zł kpl)."
Żeby uzyskać moje wymarzone 60 mm musiał bym zamówić 2 komety i jeszcze w nich rzeźbić... więc zapłacił bym za to 70 zeta plus jeszcze przesyłka i do tego dłubanina... moim skromnym to się nie opyla. A o mdf pytałem i owszem... ale nawet znajomy stolarz nie ma odpadów na tyle dużych, żeby można było coś z nich zrobić... na hurtowni mam znajomego ale oni maja najgrubsze płyty 18 .. też mnie nie ratuje.
Powiem tak. Zorbie te dystanse i ocenie czy warto było... najwyżej mi się nie spodoba i wtedy będę zmuszony kupić.
Taki dystans będę robił jakieś pól godzinki to raczej niewiele, materiał mam za free to straty nie będzie. A jeśli się sprawdzi to pewnie inni którzy maja dostęp do drewna i trochę pojęcia będą sobie to rzeźbić. Ale mimo wszystko dzięki za pomoc i uwagę
Drewno chyba za mocno pracuje (spękania, zmiany pod wpływem wilgotności), do tego musiałoby być sezonowane i wysuszone pod obróbkę.
Próbować można. Najwyżej pójdzie na opał:)
Próbować można. Najwyżej pójdzie na opał:)
enzo2211 pisze:Żeby uzyskać moje wymarzone 60 mm
jak masz dostęp do suszonego z tartaku, to raczej przy buku problemu nie widzę choć dąb byłby lepszy, troszkę impregnatu i nic się dziać nie będziejhosef pisze:zmiany pod wpływem wilgotności
co to za stolarz, a jaki problem skleić 30+30mmX165X165(czy jakie tam potrzebujesz)enzo2211 pisze:ale nawet znajomy stolarz nie ma odpadów
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja Ci tylko powiedziałem co wiedziałem.Zrobisz jak zechcesz.
W markecie kupisz mdf z docinkom na wymiar(żebyś zbytnio nie był stratny) za grosze.Kup 18mm lub 22mm i skręć je ze sobą.
Drewno sobie zostaw na zimę.
W markecie kupisz mdf z docinkom na wymiar(żebyś zbytnio nie był stratny) za grosze.Kup 18mm lub 22mm i skręć je ze sobą.
Drewno sobie zostaw na zimę.
Natural Sound