Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
dlaczego daje się rury 50 - 60 mm jak w golfie z turbiny wychodzi 40 mm ?? nie można dać na całym odcinku układu rury 40 mm ??
nie bo wejscie do IC jest zwykle Fi 50mm jak równiez do kolektora ssącegokoko009 pisze:nie można dać na całym odcinku układu rury 40 mm ??
o ile mozna doprowadzić do FMICa 40mm i przed samym wejsciem poszerzyc do 50mm, to za intercoolerem niedobrze żeby były jakieś przewezenia w drodze do wejścia do kolektora ssącego
Zdjęcie: Seat Toledo/Leon tablica przynitowana bez ramki - nie zasłania FMICa
www.toledoclubpolska.pl
mam rure 42,5 i czy jest sens ładować fmic ??
Re: Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd
mam takie pytanie, jak wygląda sprawa ic od sprintera w jetta mk II lub mk II z jetta frontem, mieści się?
Baryla, na styk między podłużnicami ale się mieści.
trochę ciasno będzie przy rolce altka ale bez tragedii.
trochę ciasno będzie przy rolce altka ale bez tragedii.
arwam, to wiem bo mam założonego, ale chciałbym się dowiedzieć czy zmieści się z jetta frontem
Chciałem zrobić u siebie w leonie fmic i mam pytania.
Jakiej średnicy rurki zastosować? 51mm po zewnątrz? Jaka ścianka?
Jest sens robić to z rurek/kolanek alu czy wystarczy nierdzewka?
Jakiej średnicy rurki zastosować? 51mm po zewnątrz? Jaka ścianka?
Jest sens robić to z rurek/kolanek alu czy wystarczy nierdzewka?
jagod
na wyjściu możesz zapodać nawet i 60mm po zewnętrznej :p na wejściu możesz dać nawet i 45mm :p
Alu wyjdzie Cię zdecydowanie drożej niż nierdzewka/kwasówka koszt spawania też będzie droższy a wytrzymałość praktycznie taka sama, fakt faktem że alu będzie lżejsze od węglówki :p
Wracając do setna, 51mm po zewnętrznej do tego 1.5mm ścianka w zupełności wystarczy kolanka możesz sobie kupić 90 i 45 stopni grubość jeśli się nie mylę 2mm (albo coś pomieszałem)
na wyjściu możesz zapodać nawet i 60mm po zewnętrznej :p na wejściu możesz dać nawet i 45mm :p
Alu wyjdzie Cię zdecydowanie drożej niż nierdzewka/kwasówka koszt spawania też będzie droższy a wytrzymałość praktycznie taka sama, fakt faktem że alu będzie lżejsze od węglówki :p
Wracając do setna, 51mm po zewnętrznej do tego 1.5mm ścianka w zupełności wystarczy kolanka możesz sobie kupić 90 i 45 stopni grubość jeśli się nie mylę 2mm (albo coś pomieszałem)
[url=http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=40339][img]http://img18.imageshack.us/img18/7243/44876552.gif[/img][/url]
Prawie Seria 326Nm
Prawie Seria 326Nm
- golfer_1984
- VW Baron
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Takie coś udało się zmontować Golf Mk4 ATD , założonym FMIC,turbo ARL, kolektor ASZ + klapa gasząca i egr z ATD, całość z nierdzewki na koniec wypolerowanej
Ostatnio zmieniony sob wrz 18, 2010 15:24 przez MZiobro, łącznie zmieniany 1 raz.
MZiobro pisze:kolektor AWX + klapa gasząca i egr z ATD, całość z nierdzewki na koniec wypolerowanej
a kolektor od awx niema przypadkiem w drugą strone wyjscia na rure?
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
kolektor zapewne jest od ASZ
kupię uszkodzone kabelki od ROSSa...
no tak własnie myslałem bo zaraz na alledrogo poszperałem i wlasnie tak wyglada od asz/arl.
Tu mam pytanie czy moja klapa gaszaąca AJM bedzie pasowała do takiego kolektora? bo przymierzam sie do zmiany własnie kolektora z seryjnego ajm na wlasnie taki, oprócz tego caly dolot od ARL od puszki filtra chce zalozyc
Tu mam pytanie czy moja klapa gaszaąca AJM bedzie pasowała do takiego kolektora? bo przymierzam sie do zmiany własnie kolektora z seryjnego ajm na wlasnie taki, oprócz tego caly dolot od ARL od puszki filtra chce zalozyc
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????