MK3 stuka lewa strona przód
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Tuning_Boy_2005
- Ma gadane

- Kontakt:
MK3 stuka lewa strona przód
elo od dłuższego czasu z przodu po lewej stronie cos stuka, wymienilem juz sworzen wahacza i nic nie pomoglo, potem wymienilem gume ktora przychodzi pod kielich i dalej nic , nastepnym krokiem byla wymiana amorka i qrw... dalej stuka czy ktos moze cos wie
:) bo juz sie jezdzic nie da
:(
- Tuning_Boy_2005
- Ma gadane

- Kontakt:
Stukanie
przy przyspieszaniu to raczejn nie, stuka jak sie wjedzie do dziury, albo jesli sie pomalu jezie to przy zmianie biegu, lub jak kulko podbija do góry, naprawde juz nie wiem co to jest 
na 100% postukuje ci klocek, sam dopiero niedawno dałem sobie z tym rade - nie wiem dlaczego ale klocki które były kilka miesiecy temuwymieniany "zmniejszyły sie" - nie starły tylko własnie zmniejszyły - izaczęły latac w zaciku. Najprostsze sprawdzenie: zdejmij koło i zobacz ręką czy mają luzy.
Nocne Mary Squad 
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- Razal
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Kolcek się nie zmniejszył tylko blaszka wyleciała lub w nowszych modelach taka zakręcona spręzynka - niby jak się miał klocek zmniejszyć - bez przesadydjtom pisze:na 100% postukuje ci klocek, sam dopiero niedawno dałem sobie z tym rade - nie wiem dlaczego ale klocki które były kilka miesiecy temuwymieniany "zmniejszyły sie" - nie starły tylko własnie zmniejszyły - izaczęły latac w zaciku. Najprostsze sprawdzenie: zdejmij koło i zobacz ręką czy mają luzy.
Przy luźnych klockach najlepiej się wyczuwa stukanie na drodze z kostki - jadąc wolno - można lekko przyhamować i wtedy przestaje - wtedy wiadomo że od kolcków - można też tak jak pisze djtom - zdjąć koło i organoleptycznie przebadać sprawe
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
blaszki mam po dwie po każdej stronie
klocki wystarczyło zbic młotkiem troszke na mocowaniach, potem delikatnie pilnikiem i wszystko chodzi ciasno jak powinno, jednak bez zadnych oporów. Mi na warszawskich tarkach na skrzyzowaniach tak napie*dalało ze myslałem ze tam sie zaraz cały przód rozsypie. A tu te małe gnojki hamulcowe latały... 
Nocne Mary Squad 
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- Tuning_Boy_2005
- Ma gadane

- Kontakt:
MK3
no jaz mam tak samo jak jade aswaldem to nic nei ma a jest jakas dziura czy wypuklenie to przy podbijaniu stuka i to qrw..a jak , choby mi sie miala cala lewa strona rozleciec, musze to dzisiaj sprawdzic, ale jak jakde powoli i hamuje to nic sie nie dzieje, nei slychac stukania klockow pozdro
- Razal
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: MK3
Kup nowe blaszki - bo pewnie wyleciały i poprostu ich nie maTuning_Boy_2005 pisze:no jaz mam tak samo jak jade aswaldem to nic nei ma a jest jakas dziura czy wypuklenie to przy podbijaniu stuka i to qrw..a jak , choby mi sie miala cala lewa strona rozleciec, musze to dzisiaj sprawdzic, ale jak jakde powoli i hamuje to nic sie nie dzieje, nei slychac stukania klockow pozdro
Kosz samych blaszek to ok. 5-8zł
Jeszcze zależy jakie masz klocki - to albo da się zmienić blaszki, albo odrazu całe klocki
Ja mam ponoć nowsze klocki (rok95) i tam nie ma blaszek tylko taka sprężynka zagięta na klocku i ona trzymała do czasu kiedy nie pękła i odleciała
Pozdroo
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Tuning_Boy_2005
- Ma gadane

- Kontakt:
MK3
no patrzylem blaszki sa i juz znalazlem przycze, jak spuszczalem auto z lewarka to slyszalem jak mi cos w wahaczu stuka, no i jak juz lewarek wziolem to potem ruszalem kolkiem no i jest bardzo wielki luz a przyczyna tego była zuzyta czesc metalowo-gumowa ktora trzyma wahacz do karoserii, juztro ide po ta gume i wymienie ale wielkie dzieki wszystki ktorzy chcieli pomuc, macie umnie po
pozdro temat mozna zamknąć
:D
- Razal
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Tak to tuleja metalowo-gumowa wahacza - kosztuje ok. 40zł/szt. najlepiej z Febi kup bo są dobre i warte polecenia
. Wymienią Ci i będzie NEU 
Walniętą tuleje można też poznać po stukaniu w momencie podjeżdżania powolnego np. pod krawężnik - słychać ładnie wtedy
Pozdroooo - cel wykonany - przyczyna zlokalizowana
jutro będzie usunięta i <ok>

Walniętą tuleje można też poznać po stukaniu w momencie podjeżdżania powolnego np. pod krawężnik - słychać ładnie wtedy
Pozdroooo - cel wykonany - przyczyna zlokalizowana
- Tuning_Boy_2005
- Ma gadane

- Kontakt:
MK3
no tylko ze ja to bede robic a nie warsztat, ju zpolowa srubek odkrecona, jeszcze zostala mi jedna srubka z wahacza, i jak ja odkrece to jade po gume bo musze miec stara bo sa 2 rodzaje i niewiem ktora mam kupic pozdro 
- Razal
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: MK3
Tuning_Boy_2005 pisze:no tylko ze ja to bede robic a nie warsztat, ju zpolowa srubek odkrecona, jeszcze zostala mi jedna srubka z wahacza, i jak ja odkrece to jade po gume bo musze miec stara bo sa 2 rodzaje i niewiem ktora mam kupic pozdro
Jak będziesz wyciągał starą tuleje to zwróć uwagę na to jak jest zamontowana stara !!!!
Na tuleji jest taki znak w postaci trójkąta i on musi być odpowiednio ustawiony
TAKŻE PRZY DEMONTAŻU ZOBACZ JAK MASZ TAM ZAŁOŻONE - mam gdzieś materiał jak powinna być założona - jak coś to daj znać - prześle Ci skana
Pozdrooo
- Tuning_Boy_2005
- Ma gadane

- Kontakt: