Witam
Proszę o pomoc. Po swapie z 1.8 na VRa mam problem z obrotami i pracą silnika. Silnik według obrotomierza wkręca się na 9 tys i nie odciana paliwa. Dodatkowo odejście ma dopiero po 4 tys. Nie wspomnę już o tym że na 2 biegu przy 80 km/h mam 7 tys obrotów. Byłem przekonany że to wina ECU bo ktoś w nim grzebał ale kupiłem kolejny komp i to samo. Czy możliwe jest aby elektryk który wszytsko podłączał coś spieprzył?
Pozdr
Onyxsr
Problem po Swapie na VR6 MK3
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Pewnie masz licznik z 4 garów, a nie z sześciu i to jest twój problem. Co do nierównej pracy to najpierw napisz czy dawca był odpalany, czy słyszałeś jego pracę, czy nim jeździłeś ??
Taz,
Licznika nie wymieniałem, bo słyszałem że takiej potrzeby nie ma jak się okazuje błęnie. Rozumiem że jednak czeka mnie wymiana licznika na VRowy czyli MFA. W takim razie boję się myśleć jak obecny licznik jest podłączony przez elektryka.
Co do samego silnika niestety go nie słyszałem i nie jeździłem, bazowałem tylko na opiniach osób z forum Corrado które znały auto i silnik polecali. To był Golf MK3. Teraz po tym co napisałeś zaczynam mieć wątpilwści czy moje odczucia co do silnika wogóle mają rację bytu bo odnosiłem je do wskazqań licznika i obrotomierza.
Licznika nie wymieniałem, bo słyszałem że takiej potrzeby nie ma jak się okazuje błęnie. Rozumiem że jednak czeka mnie wymiana licznika na VRowy czyli MFA. W takim razie boję się myśleć jak obecny licznik jest podłączony przez elektryka.
Co do samego silnika niestety go nie słyszałem i nie jeździłem, bazowałem tylko na opiniach osób z forum Corrado które znały auto i silnik polecali. To był Golf MK3. Teraz po tym co napisałeś zaczynam mieć wątpilwści czy moje odczucia co do silnika wogóle mają rację bytu bo odnosiłem je do wskazqań licznika i obrotomierza.
Norma, że jak masz licznik 4 garowy a silnik 6 to przekłamuje obrotomierz. Zakładaj tylko licznik od VR6 i wszystko powróci do normy.