Diesel- jaką tankujecie ropę, gdzie i czy odczuwacie różnicę
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Diesel- jaką tankujecie ropę, gdzie i czy odczuwacie różnicę
Witam. Mam pytanie do was drodzy posiadacze mk 2 diesel , lub turbo diesel . Jakie paliwo tankujecie , jakiej jakości , na jakich stacjach ?.Czy widzicie różnicę między paliwami różnych marek ? Na rynku pojawiła się masa paliw o podwyższonej czystości ,jakości . Jak to się ma według was w praktyce ? Ja zauważyłem otatnio , ze po wlaniu do mojego mk2 1,6 TD paliwa BP ultimate, silnik zaczął pracować ciszej, równiej, ma miły dla ucha świst i jest delikatnie mocniejszy .Spalanie minimalnie mniejsze, nie robiłem większych testów.Wczesniej tankowałem Orlen Verva. Jakie sa wasze opinie i spostrzeżenia ? Nie interesują mnie opinie tych co tankuja opałówkę , która niszczy silnik i środowisko ....
Ostatnio zmieniony wt maja 02, 2006 19:42 przez izerix, łącznie zmieniany 3 razy.
- damian24
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja tankuje na nowej stacji JET i paliwko jest super. Zima przy -20 palił za 1 a stał na zewnotrz. Wczesniej tankowałem na ORLENIE i sie jezdzic nie dało. Czasami wleje jakas lepsza ropke. Ostatnio zalałem Shela i był mocniejszy ale jakim kosztem. Za duzo kilometrów robie zeby bulic za lepsza benzynke.
i tak trzymac - skoro benzyniaki maja tansza alternatywe w postaci gazu to Wam tez sie cos nalezytankuje Olej roslinny Lider price - spalanie to samo osiagi tez, dodatkowo piekny zapach frytk za mna
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A ja mam pytanie ....damian24 pisze:Moj wojek jezdzi na kujawskim MB 310 2.5D i nic mu nie dolega. Ale ja wole nie ryzykować. Mam motor po remoncie i nie chce robic mastepnego. Słyszałem ze sa jakiś opatentowane wtryski przystosowane do OR ktore go rozpylają lepiej niz seria. Bo jak wszyscy wiedza OR jest gestrzy.
Z PIERWSZEGO TŁOCZNIA ten kujawski ??
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Diesel- jaką tankujecie ropę, gdzie i czy odczuwacie róż
ja tankuje tylko na NESTEA i jestem baaardzo zadowolony...palił idealnie zimą, choć stał cały czas na dworze i latem jestizerix pisze:Witam. Mam pytanie do was drodzy posiadacze mk 2 diesel , lub turbo diesel . Jakie paliwo tankujecie , jakiej jakości , na jakich stacjach ?.Czy widzicie różnicę między paliwami różnych marek ? Na rynku pojawiła się masa paliw o podwyższonej czystości ,jakości . Jak to się ma według was w praktyce ? Ja zauważyłem otatnio , ze po wlaniu do mojego mk2 1,6 TD paliwa BP ultimate, silnik zaczął pracować ciszej, równiej, ma miły dla ucha świst i jest delikatnie mocniejszy .Spalanie minimalnie mniejsze, nie robiłem większych testów.Wczesniej tankowałem Orlen Verva. Jakie sa wasze opinie i spostrzeżenia ? Nie interesują mnie opinie tych co tankuja opałówkę , która niszczy silnik i środowisko ....