ALTERNATOR VALEO 1.6 GOLF II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ALTERNATOR VALEO 1.6 GOLF II
Podczas delikatnej jazdy mam ładowanie i wszystko jest ok natomiast przy ostrej przygazówce lub jak jadę powyżej 120km/h zapali mi się kontrolk aładowania i potem delikatnie sie pali. Wymieniłem szczotki wraz z regulatorem i nic to nie pomogło.
Co się stało, od czego i jak mogę to naprawić? Może to nie wina alternatora tylko czegoś innego?
Co się stało, od czego i jak mogę to naprawić? Może to nie wina alternatora tylko czegoś innego?
jakie ładowanie jest na wysokich obrotach ???? jesli jest oki to padła dioda na płytce diodowej ktora odpowiedzialna jest za kontrolke ładowania, jesli ładowanie spada na wysokich obrotach to obawiam sie ze moze być to przebicie na uzwojeniu.......koszt płytki diodowej do VALEO to ok 120 zł a regenerowane uzwojenie ok 150 zł z doswiadczenia- lepiej kupic używany alternator BOSCH jest tańszy w eksploatacji koszt takiego po pełnej regeneracji ok 150-200 zł.
...niewiem, nieznam się, nieumiem...wiekszość wychodzi z założenia że tak jest lepiej...iii mają racje !!!!