nagrzewnica - czy zamienniki są coś warte
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Witam,
wiem że nie VW, ale VAG. Chodzi mi o nagrzewnice do Audi 80 B4. Ostatnio zaczęła przeciekać i trzeba ją wymienić - tylko na co? Na allegro i w sklepach nagrzewnice są w cenach 30 - 60zł (nowe zamienniki), w ASO chcą 350zł. I tu moje pytanie czy ktoś miał coś do czynienia z nagrzewnicami za 30zł czy są one coś warte bo nie chce mi się jej zaraz wymieniać - wymiana wiąże się z wytarganiem z auta całej deski rozdzielczej
wiem że nie VW, ale VAG. Chodzi mi o nagrzewnice do Audi 80 B4. Ostatnio zaczęła przeciekać i trzeba ją wymienić - tylko na co? Na allegro i w sklepach nagrzewnice są w cenach 30 - 60zł (nowe zamienniki), w ASO chcą 350zł. I tu moje pytanie czy ktoś miał coś do czynienia z nagrzewnicami za 30zł czy są one coś warte bo nie chce mi się jej zaraz wymieniać - wymiana wiąże się z wytarganiem z auta całej deski rozdzielczej
jest rozbierania w jasną cholerę , jak wiesz , więc lepiej kupić oryginał , podróbki dosyć że nie grzeją tak jak powinny , a czasem się zdarza że są zablokowane w środku w procesie lutowania , więc Twoja decyzja
- Lukasz_mk2
- Forum Master
teraz jeszcze tylko nasuwa mi się jedno pytanie, czy w aso kupie naprawdę oryginał, bo jakiś czas jak kupowałem coś do firmowej skody fabii II to dostałem część made in Kulczyk Tradex z adresem producenta ..... Polska, a gdy spytałem co to jest to mi koleś powiedział że jest to część w pełni wartościowa 100% odpowiednik oryginału.
Jak dzwoniłem do ASO audi to mi powiedzieli że nie mają części na miejscu tylko muszą ściągać i też ta sama bajka albo oryginał albo 100% odpowiednik oryginału z pełną gwarancją ble ble
Jak dzwoniłem do ASO audi to mi powiedzieli że nie mają części na miejscu tylko muszą ściągać i też ta sama bajka albo oryginał albo 100% odpowiednik oryginału z pełną gwarancją ble ble
ja wiem , np. całe nadmuchy są firmy Valleo , ale to robi jednak fabryka , kupujesz czujnik temperatury zewnętrznej do MFA w ASO , a na czujniku pisze Czech Republik , ale wiesz że to część odpowiadająca oryginałowi , a nie robiona przez rzemieślnika , nie mam nic przeciw takim producentom jeśli zachowują pewne standarty , naciołem się pare razy , i teraz podróbki biorę tylko wtedy jeśli są łatwe w wymianie i nie są odpowiedzialne bezpośrednio za bezpieczeństwo
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Powiem Ci że ja mam najtańsza i śmigam juz trzeci rok. Kilku klijentom zamontowałem 4max-y i już po dwa lata nic im nie jest.I grzeją zupełnie przyzwoicie znaczy ja nie widzę różnicy.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Ja też mam zamiennik najtańszy z allegro za 30zł i grzeje aż miło, nigdy bym nie dał za nagrzewnice 350zł, jak sie układu nie zalewa wodą to i zamiennik długo wytrzyma.
Jak coś to mam nagrzewnicę ze Swaga (w kartoniku) do sprzedania bo nie pasowała do mojego mk4 (mam nowszy typ)
Za 50,- oddam
Za 50,- oddam