Rączka do otwierania schowka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Przy otwieraniu schowka, odpadła rączka, jak to naprawić? Mieliście podobny przypadek?
- GregorGT
- Mały gagatek
- Auto: Golf 7 2.0 TDI był Astra h 1.9 cdti był golf II gtd był golf IV tdi
Ja miałem taki przypadek. Sprawdź czy żaden z elementów rączki nie jest połamany. Zawiasy (dwa małe pręciki metalowe) są trochę krótkie, co utrudnia ich założenie, dlatego warto dorobić sobie dłuższe (ja zrobiłem je z dwóch nitów). Zawiasy włóż w przeznaczone dla nich otwory, ale nie wsuwaj ich do końca (tak, abyś mógł założyć rączkę). Następnie załóż rączkę do drzwiczek schowka, a przez szparę pomiędzy rączką a wnęką na rączkę dosuń płaskim przedmiotem (np zwykłą linijką) zawiasy w kierunku rączki. Ważne, aby nowe zawiasy miały średnicę dokładnie taką jak oryginał (za małe mogą wypadać, a za dużych nie wciśniesz). Ogólnie jest kombinacji z tym, ale da się zrobić.
Re: Rączka do otwierania schowka
a jeśli połamały się z lewej i prawej strony te zawiasy na te metalowe pręciki to jest jakiś ratunek? czy tylko półka z allegro ??
- GregorGT
- Mały gagatek
- Auto: Golf 7 2.0 TDI był Astra h 1.9 cdti był golf II gtd był golf IV tdi
Możesz spróbować pokleić... Ciężka sprawa. U mnie jeden był tylko lekko nadłamany.
już to naprawiłem dająć obciete gwożdzie zamiast tych metalowych czpieni co robił za zawiasy