1.6 pn brak mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.6 pn brak mocy
Witam mam problem niewiem może te silniki takie są ale moj mk2 idzie max 120kmh na 4 biegu(skrzynia 4+e) i niema mocy
kompresja na wszystkich cylindarach 12 bar nowa kopulka palec kable wn ogolnie silnik po remoncie co moze byc przyczyna ?
edit:
dodam jescze odkad go kupilem tj rok i10kkm zrobione jak silnik sie nagrzeje do temperatury odpowiedniej zaczyyna migac i brzeczyc kontrolka oleju bylem u mechanika i mowi ze mk2 tak ma.......
kompresja na wszystkich cylindarach 12 bar nowa kopulka palec kable wn ogolnie silnik po remoncie co moze byc przyczyna ?
edit:
dodam jescze odkad go kupilem tj rok i10kkm zrobione jak silnik sie nagrzeje do temperatury odpowiedniej zaczyyna migac i brzeczyc kontrolka oleju bylem u mechanika i mowi ze mk2 tak ma.......
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=359312
MOJ GOLFIK
MOJ GOLFIK
- binekbnk
- Grupa Podlasie
- Kontakt:
1.6 pn brak mocy
Mam ten sam problem z bezyczeniem i migajaca kontrolka oleju po nagrzaniu silnika w moim przypadku tylko przy równych niskich obrotach i moim zdaniem to czujnik oleju lub pompa takze trzeba uwazac, a co do braku mocy jest nieskaczonosc mozliwosci najczesciej to gaznik i podzespoly mozliwe tez ze sonda jak w moim przypadku dlawi sie podaje mu za duzo paliwa, a co do oleju jeszcze jesli to nie ebdzie czujmik oleju lepiej zajrzec do pompy, mój kolega w mk3 mial ten sam problem zaniedbal i obrucilo mu panewki takze to nie zarty ;/
1.6 pn brak mocy
podejrzewam ze sonda(moc) i pompa oleju odpowiedzialna za ta kontrolke
MOJ GOLFIK
MOJ GOLFIK
1.6 pn brak mocy
aha jaki twoja pnka ma przebieg ? moj niby 230k
MOJ GOLFIK
MOJ GOLFIK
- binekbnk
- Grupa Podlasie
- Kontakt:
1.6 pn brak mocy
umnie niecale 200 wszystko na papierze jestem drugim włascicielem od fabryki czyli raczej napewno prawdziwy + to ze kupiony za marne pare euro od prywatnego znajomego z niemiec (pierwszego własciciela)
I zamiast pisac post pod postem edytuj posty bo Moderatorzy itp beda sie do Ciebie czepiac
I zamiast pisac post pod postem edytuj posty bo Moderatorzy itp beda sie do Ciebie czepiac
1.6 pn brak mocy
Zamiast wymieniać czujnik cisnienia oleju, warto by zmieżyc ciśnienie oleju?? Przyczyn migania kontrolki może być wiele..... wytarte panewki, pompa, zaworek w pompie etc....
Moja PN-ka podczas sprzedaży miała 345tyskm i dalej smiga u nowego wlasciciela, a co do elektronicznego gaznika byłem zadowolony, nic sie nie psuło
Moja PN-ka podczas sprzedaży miała 345tyskm i dalej smiga u nowego wlasciciela, a co do elektronicznego gaznika byłem zadowolony, nic sie nie psuło
Lewy pas zaglądasz śmierci w twarz...a tak na marginesie... " CZERWONE SĄ SZYBSZE..:D "
- binekbnk
- Grupa Podlasie
- Kontakt:
Re: 1.6 pn brak mocy
Jessy pisze:a co do elektronicznego gaznika byłem zadowolony, nic sie nie psuło
To chyba jestes wybrancem...
1.6 pn brak mocy
To moze ja sie wtrace,tez mam PN'ke,tylko,ze skrzynia 5 biegowa.
Gaznik oddalem do regeneracji krotko po zakupie auta bo byly z nim problemy.Od tego czasu minelo 10 m-c i wszystko jest idealnie.Auto mam niecaly rok i zrobilem nim 10kkm ,w tym podroz do Berlina- na autobanie lecial 160 km/h z lekkim groszem (wskazania z nawigacji ,bo wiadomo jak liczniki dzialaja) i zadne kontrolki nie burczaly ani nie swiecily.
Przebieg auta to 259 600 km - w miare rzeczywisty.
Wiadomo -autko ma swoje lata i trzeba mu pomoc ,zeby mogl sie odwdzieczyc.Tak,wiec od razu po zakupie byl odstawiony do warsztatu i przeszedl gruntowny remont.
Gaznik oddalem do regeneracji krotko po zakupie auta bo byly z nim problemy.Od tego czasu minelo 10 m-c i wszystko jest idealnie.Auto mam niecaly rok i zrobilem nim 10kkm ,w tym podroz do Berlina- na autobanie lecial 160 km/h z lekkim groszem (wskazania z nawigacji ,bo wiadomo jak liczniki dzialaja) i zadne kontrolki nie burczaly ani nie swiecily.
Przebieg auta to 259 600 km - w miare rzeczywisty.
Wiadomo -autko ma swoje lata i trzeba mu pomoc ,zeby mogl sie odwdzieczyc.Tak,wiec od razu po zakupie byl odstawiony do warsztatu i przeszedl gruntowny remont.
viewtopic.php?f=87&t=347891->Moj Golfer
- binekbnk
- Grupa Podlasie
- Kontakt:
1.6 pn brak mocy
z tego co pamietam (bo robione bylo wtedy kilka rzeczy) ,to cos okolo 300-350zl.binekbnk pisze:ile zaplaciles za regenracje gaznika?
viewtopic.php?f=87&t=347891->Moj Golfer
1.6 pn brak mocy
nie ignorujcie tych migan kontrolek... moj juz jest zatarty... a tez tylko migalo jak sie zagrzal
- binekbnk
- Grupa Podlasie
- Kontakt:
1.6 pn brak mocy
W moim przypadku np. tak dusi sie jakby go zalewało i gasnie po spuszczeniu gazu na luzie ;/ (denerwuje przy swiatlach skrzyzowaniach itp)