Ściąga na prawo podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ściąga na prawo podczas jazdy
Dzis zaczeło mnie to wku*wiać -auto mocno ciągnie na prawo aż trzeba silnie trzymac kierownicę. Łozyska zmienione dwa tygodnie temu, w piątek geometria cała ok (mechanior twierdzi ze idealnie ustawiona, oczywiscie kąty tez), przerzucanie opon przód - tył nic nie daje. Za rozwiązanie problemu stwaiam flaszkę na MajóVWce i piję wespół ze szczęśliwcem. Za trafne sugestie również czekają punkty.
Ostatnio zmieniony wt maja 29, 2007 19:24 przez djtom, łącznie zmieniany 1 raz.
Nocne Mary Squad 
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
powiem tak : i przed i po było praktycznie tak samozaraz po tym fakcie było OK?
wczoraj do 23 z ojcem składaliśmy kolcki z oby stron - nic tram nie trzyma - felgi zimne jak lód po kilkunastu ostrych i długich hamowaniach...sprawdzałeś zacisk hamulcowy ????
napisałem wyzej ze przekładki nic nie dająmnie sciagalo jak mi w przedniej prawej oponie wsrodku drut pekl i byl bardzo malutki brzuszek wlozylem przednie kola na tyl i po problemie
Nocne Mary Squad 
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Więc niby hamulce ok... ale jakby sie poświęcić i na stanowisko rolkowe wjechać. Jak będzie jakiś opór na kole to wtedy pole szukania jst już mniejsze: albo jednak hamulec, albo łożysko trzyma. A przed wymianą łożysk było to samo , tak?djtom pisze:wczoraj do 23 z ojcem składaliśmy kolcki z oby stron - nic tram nie trzyma - felgi zimne jak lód po kilkunastu ostrych i długich hamowaniach...
[ Dodano: Pon Maj 01, 2006 18:52 ]
jeszcze mi głupia rzecz przyszła do głowy.... może mechanizm róznicowy coś nie sumuje tak jak trzeba... no ale to taka hipoteza czysto naukowa
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
problem rozwiązany: podjechałem do drugiego mechaniora, zostawiłem na kilka godzin i... odebrałem jadące jak po szynach!!! I żeby było śmieszniej ten machanior nie miał stanowiska do geometrii....!!! A żeby było jeszcze lepiej nie wziął ani złotówki!!!!!!!!!!!! (co prawda troszkę po znajomości, ale...) A tamtym (*&^%$ dałem 100 i sciąganie jak było tak zostało... Dlatego polecam starszych wiekiem mechaników z niekoniecznie oklejonym po dach neonami warsztatem.
Za próby pomocy punktuję. Okazało się ze komputerowo ustawiana geometria (z kątami - ponoc najlepsza w całym mieście) była robiona na nie wyprostowanej kierownicy
A straszy Pan którego chciałem z radości wziąść na ręce ustawił cały przód z kątami BEZ KOMPUTERÓW - nie wiem jak to zrobił ale to zrobił
RESPECT dla gościa raz jeszcze
[ Dodano: Sro Maj 03, 2006 00:11 ]
ale was wypunktowałem
ale to juz koniec tego festiwalu. Temat (szczesliwie) zamknięty 
Za próby pomocy punktuję. Okazało się ze komputerowo ustawiana geometria (z kątami - ponoc najlepsza w całym mieście) była robiona na nie wyprostowanej kierownicy
[ Dodano: Sro Maj 03, 2006 00:11 ]
ale was wypunktowałem
Nocne Mary Squad