B.duże zuzycie palwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
B.duże zuzycie palwa
Mój problem polega na tym że Golf III 1.4 , 94r spala mi b.dużo paliwa (benzyny) około 17 litrów. Wymieniłem przewody, świece, (cewkę, czujnik tem.cieczy, sondę lambde, komputer- te częsci ulgły awari prawie w jednym czasie - nie znam przyczyny, przed wymianą tych częsci samochód gasł co 2 minuty wchodził sam w obroty i zostawał na 2000 tyś. ogólnie strasznie głupuiał, po wymianie wszystko wróciło do normy oprucz zużycia paliwa, paliwo nigdzie nie ucieka) a na 9 litrach przejeżdzam około 45 km, samochód podczas jazdy nie zachowuje się jakby brał tyle paliwa, jezdzi ładnie, podłanczany był do komputera chyba z 10 razy, komputer nic nie wykrył wszystkie parametry są prawidłowe, fachowcy nie mogą mi nic pomódz. Bardz proszę o pomoc może ktoś miał taki problem i go rozwiazał.
Ostatnio zmieniony wt lip 31, 2007 18:37 przez janosikowy, łącznie zmieniany 1 raz.
moze ci ucieka paliwo jakims peknietym wezykiem,naprzyklad powrotem do baku w czasie jazdy nie widzisz jak kapie ale popatrz na postoju jak chodzi auto,albo syn w czasie nieobecnosci dociera auto
Ostatnio zmieniony ndz kwie 30, 2006 21:55 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
to jest niemożliwe, pachnie mi to serwisem pełnym naciągaczy.janosikowy pisze:cewkę, czujnik tem.cieczy, sondę lambde, komputer- te częsci ulgły awari prawie w jednym czasie - nie znam przyczyny
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no mnie też, bo taki kataklizm to może wystąpić tylko przy dzwonie niszczącym cały przód autaPaweł Marek pisze: pachnie mi to serwisem pełnym naciągaczy
janosikowy, potrzebne jest kilka rzeczy:
1. Zmienić mechanika
2. Podpiąc jeszcze raz pod komputer.
3. Sprawdzić miernikiem sondę lambda.
Ja właśnie obstawiam sondę. Aha - zrobić trzeba jeszcze analize spalin. Cudów nie ma ten silnik ma prosty układ wtryskowy i albo sam silnik jest w katastrofalnym stanie technicznym (ale wtedy paliłby ogromne ilości oleju i ledwo jechał) albo padło coś w elektronice (któryś czujnik). Nie może być tak że wszystko jest OK a pali 17 litrów
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Dawca_Nerek
- Forum Master
U mnie dużo palił, a winna była podstawa gumowa układu wtryskowego (gaźnika też się zwie). Auto poprostu brało lewe powietrze i komp wyrównywał mieszanke. Sprawdz to !!!
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
-
- Nowicjusz
- Kontakt: