Koło zamachowe, 1.6 td SB
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam. Mam pewien problem dotyczący owego koła zamachowego. Auto ma juz 250tys km zrobionych no i zęby na kole zamachowym się objechały. Chętnie wymieniłbym te koło zamachowe ale jak wiadomo SB ma sprzęgło 210mm i cięzko dostac takie kolo. Do pozostałych 1.6td nie ma zadnego problemu. Oczywiście mogłbym zalozyc takie kolo i wtedy soprzeglo 200 ale nie chce tego robic, sprzeglo nowe mam, no szkoda. Ci ktorzy bardziej sie znaja wiedza ze silnik zatrzymuje sie zawsze w 1 lub 2 pozycji. I w momencie poruszenia rozrusznikiem kolo jest objechane bardzo czesto w tych 2 miejscach. Moje kolo juz bylo przekładane tak zeby te objechane zeby nie byly akurat na starcie silnika ale to nic nie daje, rozrusznik zakreci a gdy kolo dojdzie do objechanych zebow to kolo staje a rozrusznik kreci w miejscu. Może znacie jakies inne sposby, tymczasowe chociaz?? Nie wiem czy wyrazilem sie jasno ale mam andzieje, ze mnie rozumiecie pozdrawiam
Szukaj kola zamachowego 210mm od 1.8 benzyny bo to jest to samo co w TD.
[b]Był sobie Golf[/b]Golf mk2 USA 1.6 TD JR - kkk24, głowica na płytkach, ruszona dawka i bost pin, ciśnienie 1.4 bara, FMIC, DNSOD 265
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=279671
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=279671
Nonsens, chyba właśnie trudnej jest dostać koło 200mm, szukaj od benzyny mk2 mk3, od mk3 td,
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
A jednak mozna od benzyny. Od PF-a bedzie pasowało?? No właśnie kólko 200mm juz mialem nie raz okazje kupic. Ale jestem bogatszy o nowa wiedze. Teraz juz wiem ze od benzyniaka mozna. No spoko, dziekuje wam.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
bartek330 pisze:Szukaj kola zamachowego 210mm od 1.8 benzyny bo to jest to samo co w TD.
Śmigałem niedawno z kołem od benzyny 1,8.t0mal pisze:będzie ok
Pasuje elegancko,tylko znak do ustawienia kąta wtrysku jest nieco inny.