mfa jak uruchomic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mfa jak uruchomic?
witam niedawno zalozylem sobie licznik z obrotom.chcialem sie dowiedziec czy mozna nie majac manetek z przelacznikiem jakos uzyskac sterowanie funkcjami.w poradach jakos nie zajazylem bo jest schemat elektr.
Najlepiej zdobadz manetki! Mozna tez polaczyc przelacznik typu RESET! Ale z tego co mi sie wydaje to nie bedziesz mogl przelaczac pomiedzy 1i2 tak jak to jest na manetce! I komputer sie wlaczy na 1-nce ktora sie resetuje po ilus tam odpaleniach auta! Napewno bedziesz potrzebowal czujnik temperatury powietrza na zewnatrz(o ile bedziesz chcial wiedziec ile mamy stopni). A jak chodzi o podpiecie wszystkich kabli to najlepiej zebys znalazl golfa z MFA i wzial z niego przyklad (przynajmniej ja tak zrobilem w mojej dwujczynie)!!!! Tyle ja Ci moge powiedziec na ten temat!!!
przelaczanie funkcji jest pod 7 (masa) i 9 musisz je zewrzecpiotr2 pisze:okulik, widzialem ale pod ktore zaciski dac ten przycisk aby nic z dymem nie puscic,ale bedzie lepiej jak wytargam jakies manetki ze szrotu(kurde ponad 100 wolaja) ten przycisk typu reset ma zwierac 7 z 9?i jeszcze jedno ten wezyk podcisnieniowy z monowtrysku wytargac do podlaczenia?
Witam panów!!
Koledzy mam pytanie. Mam golfa mk2 1.6 z 1986 roku i miałem w nim zegar na dwa wtyki .
przełozyłem sobie licznik na dwa wtyki z obrotomierzem:D Ten licznik ma mfa w sobie wbudowane i tu moje pytanie. Co mi potrzeba poza manetkami z mfa do uruchomienia tych funkcji? Czy w ogóle np funkcja spalania jest możliwa do pokazania na silniku gaźnikowym? Czekam na waszą pomoc!!
Pozdrawiam wszystkich użytkowników VW !!!
Koledzy mam pytanie. Mam golfa mk2 1.6 z 1986 roku i miałem w nim zegar na dwa wtyki .
przełozyłem sobie licznik na dwa wtyki z obrotomierzem:D Ten licznik ma mfa w sobie wbudowane i tu moje pytanie. Co mi potrzeba poza manetkami z mfa do uruchomienia tych funkcji? Czy w ogóle np funkcja spalania jest możliwa do pokazania na silniku gaźnikowym? Czekam na waszą pomoc!!
Pozdrawiam wszystkich użytkowników VW !!!