Woda na pokrywie bezpieczników MK3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pico
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Woda na pokrywie bezpieczników MK3

Post autor: pico » ndz kwie 30, 2006 16:48

Może ktoś wie którędy dostaje sie woda do środka.Jade sobie w czasie deszczu a tu nagle woda mi leci na buty.wkładam rekę pod plastik zasłaniający skrzynke bezpiecznikową a tam leci woda.Dodam że to podczas jazdy bo jak wruciłem po pracy a deszcz cały czas padał to było tam sucho.Czy może wie jaka jest droga przedostawania sie tam wody i co jest nie tak.

Awatar użytkownika
adam-gda
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adam-gda » ndz kwie 30, 2006 17:28

mozliwe ze uszczelka przeniej szyby nie trzyma . Trzeba by bylo sciagnac plastki i lac woda pa przednia szybe i sprawdzic czy tam gdzies nie leci . Wydaje mi sie ze to bedzie to bo innej drogi zeby sie tam woda dostala nie ma

Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek

Awatar użytkownika
diux
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: diux » ndz kwie 30, 2006 17:34

Witam! Ja bym jeszcze sprawdził czy przypadkiem niecieknie po przewodach od luku wentylacyjnego czyli przez kratkę pod wycieraczkami przedniej szyby do tej wnęki pod maską przykrytej osłoną plastikową a następnie jakoś po przewodach. Powodzenia pozdrawiam

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn maja 01, 2006 09:35

rozumiem ze szyberka nie masz? szyba jest klejona i uszczelka pod szybą niema nic do zeczy ta uszczelka wypełnia tylko lukę między szybą a podszybiem plastikowym z zewnątrz ja bym stawiał na rynienkę spływową od strony błotnika

budzyn
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: budzyn » pn maja 01, 2006 10:11

Sprawdż po przewodach wychodzących przez ścianę grodziową. Powinny być tak takie gumowe uszczelki. Jeśli ich nie ma to może po przewodach spływać woda.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”