złe wskazania komputera

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

spavnonix
Nowicjusz
Nowicjusz

złe wskazania komputera

Post autor: spavnonix » sob sie 07, 2010 00:24

witam.komputer z wskazaniami paliwa przekłamuje mnie o jakieś 1.5 do 2 litrów z jakiego moze to byc powodu? auto wcześniej paliło mi za duzo po czyszczeniu egr i ustawianiu kąta wtrysku widze ze spalanie zleciało a na kompie dalej pokazuje w granicach 9l w mieście faktyczne mi wychodzi z 7.5 jeszcze mam do zrobienia zadziski w dwuch kołach bo trzymają wiec tam moze litr mi tez ucieka.

jak juz pisze to chciałem się jeszcze zapytać dlaczego wskaźnik temp. pokazuje mi 90(po rozgrzaniu) nawet jak auto postoi z pół godziny wsiąde i dalej 90 pod vagiem mam faktyczny stan.walnięty drugi czujnik?

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

złe wskazania komputera

Post autor: Przemo440 » sob sie 07, 2010 00:39

spavnonix pisze:jak juz pisze to chciałem się jeszcze zapytać dlaczego wskaźnik temp. pokazuje mi 90(po rozgrzaniu) nawet jak auto postoi z pół godziny wsiąde i dalej 90 pod vagiem mam faktyczny stan.walnięty drugi czujnik?
diesel szyko nie stygnie to nie benzynka, poczekaj do zmimy to te 90 nie zobaczysz
spavnonix pisze:jeszcze mam do zrobienia zadziski w dwuch kołach bo trzymają wiec tam moze litr mi tez ucieka
bankowo zrób to jak najszybciej

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Re: złe wskazania komputera

Post autor: italiano_83 » sob sie 07, 2010 10:22

jak juz pisze to chciałem się jeszcze zapytać dlaczego wskaźnik temp. pokazuje mi 90(po rozgrzaniu) nawet jak auto postoi z pół godziny wsiąde i dalej 90 pod vagiem mam faktyczny stan.walnięty drugi czujnik?[/quote]

Wskaźnik temperatury ma dość szeroką tolerancje czyli, czy będzie silnik miał 80 czy 105 C to i tak na wskaźniku będzie 90C, wszystko po to aby wskazówka nie "pływała" przecież temperatura silnika podczas jazdy nigdy nie jest "stała" wystarczy ostro przyspieszyć aby wzrosła a jej ustabilizowanie chwilę trwa.
Sprawdź wskazania vagiem w grupie 007 engine na zimnym silniku wartości powinny być zbliżone.

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”