Pompa Bosch - pilne pytanie o dźwignię
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
właśnie zabrałem się za wymienienie oringu na rysiku LDA(zrobię z tego fotoporadę ). Jednak mam pewien problem, ta blaszka widoczna na zdjęciu poniżej:
http://iv.pl/images/56779081346439677470.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
jest pęknięta na jednym ramieniu. Wiadomo, że założyć takiej nie mogę. Miałem pompę od 1.6d więc ją rozebrałem, ale tam ta blaszka jest trochę inna(otwór na nit trochę przesunięty i 2,5mm różnicy na długości). Pytanie, co zrobić, czy szukać po pompiarzach takiej samej sprawnej, czy dostanę nową i za +/- ile? Może ktoś ze śląska ma ? spawanie tego raczej nie chodzi w rachubę, bo materiał jak szkło, a poza tym jak pęknie to po pompie. Proszę o szybką pomoc, gdyż auto stoi i czeka, a nie mam niestety wiele czasu na wymyślenie czegoś.
Pozdrawiam,
apln
właśnie zabrałem się za wymienienie oringu na rysiku LDA(zrobię z tego fotoporadę ). Jednak mam pewien problem, ta blaszka widoczna na zdjęciu poniżej:
http://iv.pl/images/56779081346439677470.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
jest pęknięta na jednym ramieniu. Wiadomo, że założyć takiej nie mogę. Miałem pompę od 1.6d więc ją rozebrałem, ale tam ta blaszka jest trochę inna(otwór na nit trochę przesunięty i 2,5mm różnicy na długości). Pytanie, co zrobić, czy szukać po pompiarzach takiej samej sprawnej, czy dostanę nową i za +/- ile? Może ktoś ze śląska ma ? spawanie tego raczej nie chodzi w rachubę, bo materiał jak szkło, a poza tym jak pęknie to po pompie. Proszę o szybką pomoc, gdyż auto stoi i czeka, a nie mam niestety wiele czasu na wymyślenie czegoś.
Pozdrawiam,
apln
Ostatnio zmieniony czw sie 05, 2010 21:49 przez apln, łącznie zmieniany 1 raz.
I am traveler of both time and space...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Możesz założyć inną, w sumie to nic się nie stanie, tylko auto będzie słabsze/mocniejsze w zależności od tego która jest dłuższa od której.
To jest do kupienia, koszt nowego elementu około 100 - 150 zł, zależnie od wersji. Można też dostać używkę, np u mnie
Musisz zmierzyć wysokość oski, i długość zawiasu, powinna być w granicach 19-23mm
Musisz zmierzyć wysokość oski, i długość zawiasu, powinna być w granicach 19-23mm
Twromek, ta z 1.6d jest krótsza, więc auto będzie mocniejsze czy słabsze?
t0mal, odezwę się do Ciebie jeśli nie uda mi się jutro tego nigdzie dostać. Dziękuję Wam za szybką pomoc
t0mal, odezwę się do Ciebie jeśli nie uda mi się jutro tego nigdzie dostać. Dziękuję Wam za szybką pomoc
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Krótsza = słabsze auto, podciągniesz dawkę delikatnie i będzie ok, jeśli nie zależy Ci na mocy to nic się nie stanie.
Nie będzie ok, będzie gorsza reakcja na pedał gazu, a wogóle to czy będzie krótsza zależy od numeru pompy.
Już dostałem to co potrzebowałem u pompiarza, złożyłem i jest ok Dziękuję Wam za pomoc.