Wymiatajace 1.6 TD z Polski
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
da sie sama turbina nie jest sterowana komputerowo tylko zawór... wszystko da sie zrobic tylko po co turbo od TDI? jak zwykłe od TD starczy...
Kolejna sprawa w TDI jaki masz dzwiek upuszczania powietrza? Nigdy nic takiego nie słyszałem w TDI no chyba ze po kupienie tych zestawów z allegro... ale po co to?
To i tak nie bedzie tak jak w benzyniakach z turbo i blow offem
Kolejna sprawa w TDI jaki masz dzwiek upuszczania powietrza? Nigdy nic takiego nie słyszałem w TDI no chyba ze po kupienie tych zestawów z allegro... ale po co to?
To i tak nie bedzie tak jak w benzyniakach z turbo i blow offem
Krzylu, ciśnienie dość duże możesz uzyskać z oryginalnej turbiny od TD - proszę bardzo - CISNIENIE
Przy około 0.5 bar (trzymając noge odpowiednio na "gazie" też jest bardzo ładny dzwięk turbo. Tak żartem - możesz zamontować taki mały gwizdek z turbinką, kiedyś były takie w sprzedaży i podłączyć go cieniutką rureczką za turbo, hehe... Będzie świstaać jak należy... Wydaje mi się ze turbo z TDI będzie juz tłoczyć od niższych obrotów a nie jak od TD około 2200.
Przy około 0.5 bar (trzymając noge odpowiednio na "gazie" też jest bardzo ładny dzwięk turbo. Tak żartem - możesz zamontować taki mały gwizdek z turbinką, kiedyś były takie w sprzedaży i podłączyć go cieniutką rureczką za turbo, hehe... Będzie świstaać jak należy... Wydaje mi się ze turbo z TDI będzie juz tłoczyć od niższych obrotów a nie jak od TD około 2200.
niektóre JR maja intercooler...od dziś popołudnia...Kapibara pisze:JR to prawie to samo ale nie ma intercoolera i ma 70 kucy
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
z przodu przed chłodnicą. ale to przejściowy model, bo jest z astry więc jest szeroki ale z przodu wydaje sie mały. moc, hmm na pewno jest lepiej na niskich obrotach, natomiast dalej nie sorawdzałem bo wczoraj było zimno i mokro więc pewnie efekt nie byłby oszałamiający, ale ciśnienie spadło z 1,1 do 0,8 więc jeszcze projekt sie nie skończył
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...